Πρόβλημα με τα σκουπίδια και την ύδρευση στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Ιουνίου 2014

Πρόβλημα με τα σκουπίδια και την ύδρευση στον Αστακό

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον Αστακό με τα σκουπίδια αφού η συλλογή των απορριμμάτων έχει σταματήσει εδώ και λίγες ημέρες.

Τα απορρίμματα του Αστακού, μαζεύονται από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρίας και ιδιωτικά απορριμματοφόρα, αφού ο δήμος δεν διαθέτει το προσωπικό και τα οχήματα, πλην της περιοχής των χωριών της Αλυζίας και των Φυτειών όπου τη συλλογή των απορριμμάτων έχει αναλάβει ο δήμος. Η σύμβαση όμως με την ανάδοχο εταιρία έληξε πρόσφατα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ενέργειες για διαγωνισμό που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό ώστε να υπάρξει ανανέωση της σύμβασης μέχρι τη λήξη της πρώτης, δεν ξεκίνησαν ποτέ.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στον Αστακό, είναι αυτό της ελλιπής παροχής νερού στα σπίτια.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα στον Αστακό, αφού οι σωληνώσεις ύδρευσης είναι παλιές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται φθορές και σπασίματα σε διάφορα σημεία του δικτύου κατά καιρούς.

Το πρόβλημα αυτή τη φορά όμως, εντοπίζεται στον κεντρικό αγωγό, εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Μαγγίνας. «Η δεξαμενή δεν μπορεί να γεμίσει πλήρως, αν ενταθεί η πίεση υπάρχει κίνδυνος να σπάσει», δηλώνει ο κ. Μαγγίνας. Αυτό οδηγεί στο να μη φτάνει το νερό μέχρι τα πιο ψηλά σπίτια του Αστακού. Για να αποκατασταθεί προσωρινά η ζημιά, θα πρέπει ο κεντρικός αγωγός να αδειάσει, να γίνει η επισκευή και στη συνέχεια, να γεμίσει και πάλι, διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ώρες, στερώντας από ολόκληρο τον Αστακό την παροχή νερού. «Το πρόβλημα θα συνεχίσει για λίγες μέρες ακόμη», εξηγεί o κ. Μαγγίνας.

Σε κάθε περίπτωση, όποιον και αν οι ευθύνες βαραίνουν, είναι οι κάτοικοι του Αστακού εκείνοι που βλέπουν την καθημερινότητά τους να δυσχεραίνει για θέματα που θα έπρεπε αυτόματα να διευθετούνται, ενός Αστακού που υπό αυτές τις συνθήκες μόνο ελκυστικός δεν είναι για την τόνωση του τουρισμού του, στον οποίο θα μπορούσε κάτω απο τις κατάλληλες προϋποθέσεις να βασίζεται.

(πληροφορίες από το agriniopress)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad