Σε τίτλους :
Αρχική » , » Τα πάνω-κάτω από τις αλλαγές στη δομή του Λιμενικού Σώματος

Τα πάνω-κάτω από τις αλλαγές στη δομή του Λιμενικού Σώματος

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014, 10:07 | 0 σχόλια

Από τις 30 Αυγούστου του 2014 εφαρμόζονται οι αλλαγές στη δομή του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με το Π.Δ., το οποίο συντάχθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος, οι 217 Λιμενικές Αρχές μειώθηκαν σε 179, διατηρήθηκαν τα 18 Κεντρικά Λιμεναρχεία που υπήρχαν, αυξήθηκαν σε 45 τα Λιμεναρχεία από 34 που ήταν και αναβαθμίστηκαν 11 Υπολιμεναρχεία σε Λιμεναρχεία. Επίσης αυξήθηκαν σε 73 τα Λιμενικά Τμήματα από τα 34 που υπήρχαν και περιορίστηκαν σε 43 οι Λιμενικοί Σταθμοί από 107 που ήταν πριν την αναδιάρθρωση.

Έτσι το Υπολιμεναρχείο Μεσολογγίου αναβαθμίστηκε σε Λιμεναρχείο, ενώ και ο Λιμενικός Σταθμός Αστακού καταργήθηκε και μετατράπηκε σε Λιμενικό Φυλάκιο. Επιπρόσθετα έγινε Λιμενικό Τμήμα στο Πλατυγιάλι, ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Ναυπάκτου υποβαθμίστηκε σε Λιμενικό Τμήμα.

Από τον καταργηθέντα Λιμενικό Σταθμό Αστακού, οι 7 Λιμενικοί μετακινούνται στο Μεσολόγγι, όπου πρέπει να παρουσιαστούν στις 29 Αυγούστου και να περιμένουν την απάντηση του ΥΝΑ για το τι θα γίνει με το Λιμενικό Φυλάκιο Αστακού, και ποιοι θα υπηρετούν σε αυτό, καθώς επίσης και ποιοι θα υπαχθούν στη δύναμη του Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου, το οποίο παίρνει και την εδαφική αρμοδιότητα της περιοχής του Αστακού.

πηγή: aixmi-news
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA