Στο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone ο Αστακός - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Δεκεμβρίου 2014

Στο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone ο Αστακός

Έναν νέο σύμμαχο υγείας έχουν εδώ και πάνω από 1 χρόνο οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
Γενικός Γιατρός Κέντρου Υγείας Αστακού & Περιφερειακού Ιατρείου Μαχαιρά

Κάποιος ανέφερε ότι ήρθε ο γιατρός με το τσαντάκι του Σπορτ Μπίλλυ. Όσο κι αν φαίνεται αστείο, μικρές συσκευές με την βοήθεια της τεχνολογίας πλέον μπορούν να μας βοηθήσουν και στη διάγνωση και στην παρακολούθηση χρόνιων ασθενών.

Ο λόγος για τον φορητό εξοπλισμό του προγράμματος τηλεϊατρικής Vodafone.

O Γιάννης Τριανταφυλλάκης που είναι γενικός γιατρός τόσο στο Κέντρο Υγείας Αστακού όσο και στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαχαιρά έχει εξοπλιστεί με 5 φορητές συσκευές. Με αυτές κάνει στους ασθενείς σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, καθώς και ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση του ζαχάρου, της πίεσης και των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα.

Μέσω του δικτύου της Vodafone στέλνει άμεσα τις εξετάσεις στους πνευμονολόγους και στους καρδιολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και εντός 24 ωρών λαμβάνει πίσω τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο παρακολουθεί καλύτερα την υγεία των χρονίως πασχόντων, αλλά προλαμβάνει και τυχόν προβλήματα που οι ασθενείς του δεν γνωρίζουν ότι έχουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
Γενικός Γιατρός Κέντρου Υγείας Αστακού & Περιφερειακού Ιατρείου Μαχαιρά

Ασθενής ηλικιωμένος πάνω από 75 ετών άνδρας με αίσθημα παλμών στο προκάρδιο που δεν κατεβαίνει στο Κέντρο Υγείας λόγω ειδικότερης φιλοσοφίας και κοινωνικών συνθηκών με το πρόγραμμα τηλεϊατρικής τον προσεγγίσαμε, κάναμε καρδιογράφημα, βρήκαμε ότι είχε κολπική μαρμαρυγή. Σε επικοινωνία με το Κέντρο τον καλύψαμε με αντιπηκτική αγωγή και αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος έχει μία ποιότητα ζωής και έχουμε μειώσει και τον κίνδυνο να κάνει κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ασθενείς δεν πληρώνουν τίποτα για τις εξετάσεις, ενώ εάν δεν μπορούν να πάνε οι ίδιοι στο Κέντρο Υγείας, τους επισκέπτεται ο γιατρός στο σπίτι τους. Χάρη στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone πάνω από μισό εκατομ. πολίτες σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Δείτε το βίντεο:


πηγή: telemedicine100.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad