Τί μπορεί να συμβαίνει με τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και τον Δήμο Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Μαΐου 2015

Τί μπορεί να συμβαίνει με τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και τον Δήμο Ξηρομέρου

Σχετικά με την πρόσφατη εξόφληση λογαριασμού της εταιρείας κινητής τηλεφωνία Cosmote ποσού 19.813,74€ από τον Δήμο Ξηρομέρου (δείτε εδώ), το blog Mytikas Press, γράφει:

Το ψάξαμε λίγο παραπάνω να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει.

Κάναμε μία μικρή ατομική έρευνα να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει με το θέμα των 19.813,74€ που πληρώσαμε πρόσφατα για συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας COSMOTE για τα αντλιοστάσια του Δήμου Ξηρομέρου.

Το ποσό δεν είναι μικρό και σε έναν Δήμο, που δεν του τρέχουν και τα ευρώ από τα μπατζάκια, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, έχει σημασία να ξέρουμε τι είδους οικονομική διαχείριση γίνεται.

Τα δεδομένα που έχουμε είναι τέσσερα:

1) Πληρώσαμε πρόσφατα 19.813,74€ (δείτε εδώ),  
2) Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 25-2-2012 για διακοπή όλων των συνδέσεων κινητών τηλεφώνων (δείτε εδώ),  
3) Υπάρχει το έγγραφο της COSMOTE, που δημοσιοποίησε ο κ. Δήμαρχος όπου η COSMOTE αναφέρει το ποσό που χρωστά ο Δήμος και  
4) Το παρακάτω απόσπασμα από την ανακοίνωση της πρώην Αντιδημάρχου κας Σαμαρά: «Έκτοτε οι λογαριασμοί που εστάλησαν στο Δήμο μας δεν γίνονταν αποδεκτοί από πλευράς μας, αφού δεν κάναμε χρήση της υπηρεσίας αυτής, εφαρμόζοντας και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πάρα ταύτα η εν λόγω εταιρεία εξακολουθούσε να μας χρεώνει.
Η δική τους ολιγωρία στην ενημέρωση των συστημάτων τους δεν θα μας έκανε συνένοχους στο να χρεώνουμε το Δήμο μας με ένα χρηματικό ποσό, το οποίο αντιστοιχούσε σε μια υπηρεσία που φυσικά δεν κάναμε χρήση. Φυσικά η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό».

Σε αυτή την υπόθεση δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: 

1) Ο Δήμος εφάρμοσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στέλνοντας σχετικό έγγραφο διακοπής στην COSMOTE και η υπόθεση έχει πάρει την δικαστική οδό (θα θέλαμε να δούμε κάποια σχετικά έγγραφα γι αυτά τα δύο), όπως αναφέρει η κα Σαμαρά, οπότε η σημερινή δημοτική αρχή κακώς πλήρωσε αν υπάρχουν όλα αυτά και  
2) Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε, αλλά δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια προς την COSMOTE (πολύ κακώς) και αυτή συνέχισε να χρεώνει κανονικά, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρουμε τι ισχύει, δηλαδή αν καλώς η κακώς πλήρωσε η νέα δημοτική αρχή και αν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την δεσμεύει νομικά να αμφισβητήσει την χρέωση και να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου. Μάλλον εδώ κάποιος νομικός θα πρέπει να μας διαφωτίσει.

Ότι και να έχει γίνει, κανένα από τα δύο δεν είναι καλό, για τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και δείχνει ότι ο Δήμος μας έπασχε και πάσχει από ανοργανωσιά.

Πάντως εμείς ψάχνοντας πολύ προσεκτικά στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δικαστική αντιδικία του Δήμου με την COSMOTE δεν βρήκαμε.

Αλήθεια σήμερα κάνουμε χρήση αυτής της υπηρεσίας;

πηγή: mytikaspress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad