Απεργούν τα φαρμακεία της Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 10 Ιουνίου - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Απεργούν τα φαρμακεία της Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 10 Ιουνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Δυστυχώς το ελληνικό φαρμακείο παραμένει στόχος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών και συνεχίζει να βάλετε από ανθρώπους που εφαρμόζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Δεν μας ξαφνιάζει αυτό όμως, αλλά το γεγονός ότι αυτές οι ακραίες προτάσεις βρίσκουν ευήκοα ώτα στους κόλπους μιας “αριστερής κυβέρνησης”, κεντρικό σύνθημα τις οποίας υπήρξε “ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ”.

Τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ. Με παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και τροφές. Στη πραγματικότητα τα λεγόμενα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. (στο εξής ΜΗ.Α.ΦΑ.) είναι φάρμακα που απλώς δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην επιβαρύνουν το προϋπολογισμό τους.

Τα ΜΗ.Α.ΦΑ. σε όσες χώρες “απελευθερώθηκε” η αγορά τους όχι μόνο δεν παρατηρήθηκε δημοσιονομικό όφελος ή όφελος για τους ασφαλισμένους αλλά αυξήθηκαν τα κόστη νοσηλείας για τα ασφαλιστικά ταμεία μίας και οι δηλητηριάσεις κατέγραψαν κατακόρυφη άνοδο.

Όσο για το μύθο της πτώσης τις τιμής τους αρκεί μια ματιά στις τιμές όπου υπάρχει απελευθερωμένη τιμή και στις χώρες (όπως η Ελλάδα) οπού υπάρχει κρατική διατίμηση για να πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Ως Επιστήμονες Φαρμακοποιοί καλούμε τη κυβέρνηση να μην ενδώσει στις πιέσεις και να εμμείνει στη προστασία της δημόσια υγείας. Το φάρμακο είναι αγαθό στην πρόσβαση του οποίου πρέπει να έχουν Δικαίωμα όλοι!

Τέλος μας εξοργίζει το γεγονός ότι την ώρα που η πλειοψηφία των συναδέλφων μας βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω της καθυστέρησης πληρωμών των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση στερεί και δίνει βορά στις πολυεθνικές τη μοναδική πηγή ρευστότητας του Ελληνικού φαρμακείου και μοναδικού κυττάρου της πρωτοβάθμιας υγείας της χώρας.

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6 ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ:


- ΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ, ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. Όλα τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται από τον ΙΑΤΡΟ, να διατίθενται αποκλειστικά από τον ειδικό επιστήμονα ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ και να αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

- ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ.

- ΤΗ ΚΑΤΑΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΔΕΙΩΝ.

- ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 1€ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

- ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

- ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

- ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

ΔΕ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ!!!Για το Δ.Σ. του Φ.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ,

  
                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ      ΜΠΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ