Το τυρί (Σπιρομετρήσεις), η φάκα (Φάρμακο) και ο γάτος - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Ιουνίου 2015

Το τυρί (Σπιρομετρήσεις), η φάκα (Φάρμακο) και ο γάτος

Το τυρί (Σπιρομετρήσεις), η φάκα (Φάρμακο) και ο γάτος….

Μεγάλη κουβέντα η προστασία και προαγωγή της Υγείας του γενικού πληθυσμού με δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο. Οι φαρμακευτικές εταιρίες στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης θα πρέπει να χρηματοδοτούν τέτοιες δράσεις.

Επειδή όμως η σπιρομέτρηση είναι μια πολύ σοβαρή εξέταση, δεν μπορεί να γίνεται ως μια διαδικασία του ποδαριού, από την οποία ο ασθενής πολύ πιθανά θα πρέπει να παίρνει τα φάρμακα για όλη του την ζωή.

Ο νόμος ορίζει σαφώς, πως σε τέτοιες δράσεις αυτός ο οποίος διενεργεί την εξέταση, δεν έχει δικαίωμα να χορηγήσει θεραπευτική αγωγή, αλλά να συστήσει στον ασθενή να επισκεφθεί ειδικό Πνευμονολόγο, ο οποίος θα τον εξετάσει λεπτομερώς και εάν κρίνει θα επαναλάβει την σπιριμέτρηση προκειμένου να τον βάλει σε αγωγή, η οποία είναι πιθανόν να λαμβάνεται για όλη του την ζωή. Εφ όσον ο ασθενής μπει σε μια τέτοια θεραπεία, θα πρέπει να επισκέπτεται τακτικά τον Πνευμονολόγο του.

Επομένως το ότι γλυτώνει να πάει στον πνευμονολόγο είναι παραμύθι.

Εάν με την σπιριμέτρηση που θα γίνει στο Κέντρο Υγείας, του δώσουν και συνταγή, πράγμα το οποίο απαγορεύεται αυστηρά από τον νόμο, τότε η σπιρομέτρηση είναι το τυρί, το φάρμακο η φάκα και ο γάτος δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιος είναι.

Εάν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ενδιαφέρεται για την προστασία και προαγωγή της Υγείας του γενικού πληθυσμού στο Ξηρόμερο, θα πρέπει να φροντίσει, αφού πάνω από πέντε χρόνια δεν υπάρχει ούτε μία μαία στο Κ.Υ Αστακού, να έρχεται μια φορά τον μήνα τουλάχιστον μια μαία στο Κ.Υ Αστακού για να παίρνει επιχρίσματα από γυναίκες για test PAP και δύο φορές τον χρόνο τουλάχιστον κινητή μονάδα μαστογραφιών, γιατί υπάρχουν πολλές γυναίκες στην περιοχή μας, οι οποίες δεν έχουν κάνει αυτές τις άκρως απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις ούτε μια φορά στην ζωή τους και από την πλευρά τους αυτό συνιστά αυτοκτονία και από την πλευρά του κράτους μεταφράζεται όχι απλά ως εγκληματική αδιαφορία, αλλά ως δολοφονία.!!!!

Όμως εμείς του σιναφιού ξέρουμε ότι, η μαστογραφία και το test PAP δεν έχουν «ψωμί» για τις εταιρίες, σε αντίθεση με τις σπιρομετρήσεις και την μέτρηση οστικής πυκνότητας για την οστεοπόρωση, όπου τα φάρμακα είναι πανάκριβα, το ψωμί και το παντεσπάνι είναι πολύ.

Θα χαρώ λοιπόν πάρα πολύ, εάν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος φροντίσει, να γίνονται test PAP και μαστογραφίες στο Κ.Υ. Αστακού και τότε δεν θα τους πω ένα, αλλά χίλια μπράβο!!!

Υ.Γ

Πηγαίνετε όσοι θέλετε για σπιρομέτρηση. Αρνηθείτε όμως να σας δώσουν συνταγή.

Η φαρμακευτική εταιρία που την διοργανώνει, έχει πολύ αξιόπιστα φάρμακα, τα οποία εμπιστεύομαι και χορηγώ και εγώ πολύ συχνά στους ασθενείς μου. Απλά διαφωνώ με την μεθοδολογία και την δεοντολογία.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αστακός 12/6/2015

Dr .ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad