Γιόρτασε το εκκλησάκι Άγιος Παντελεήμονας στο νησάκι Λαμπρινός (φωτό-βίντεο) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Ιουλίου 2015

Γιόρτασε το εκκλησάκι Άγιος Παντελεήμονας στο νησάκι Λαμπρινός (φωτό-βίντεο)

Μια ιδέα της στιγμής ήταν αρκετή να δημιουργηθεί μια παράδοση. Ο αγαπητός φίλος και συντοπίτης μου Γαβρίλης Βλάχος μετουσίωσε σε πράξη την ιδέα να κατασκευάσει ένα ναϊσκο στο ακατοίκητο νησάκι Λαμπρινός έξω από τον Αστακό στις Εχινάδες νήσους και να τον αφιερώσει στον Άγιο Παντελεήμονα.

Παράλληλα δε κάθε χρόνο να αφιερώνει στον εορτάζοντα Άγιο μετά από την θεία Λειτουργία που τελείται εκεί, ένα γλέντι με την συμμετοχή όλων των επισκεπτών.

Εκατοντάδες Αστακιώτες με βάρκες, καΐκια, σκάφη, εκδράμουν στην νήσο Λαμπρινό και αφού παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία, επιδίδονται σε ένα ανεξέλεγκτο φαγοπότι.

Τον κυρίαρχο ρόλο βέβαια τον έχει ο οικοδεσπότης Γαβρίλης σε αγαστή συνεργασία με κάποιους φίλους, που ξεκινούν το ψήσιμο εδεσμάτων γύρω στις 12 με αποκορύφωμα την 6ην απογευματινή όπου όλοι μαζί επιστρέφουν στον Αστακό.

Είναι από τα έθιμα που τείνουν να δημιουργήσουν παράδοση, παράλληλα δε να αναδείξουν μια άλλη εικόνα αγάπης, αλληλεγγύης και πίστης στην παράδοση και την θρησκεία.

Ελπίζω ότι του χρόνου (όπως άλλωστε καταδεικνύεται) να αυξηθούν οι επισκέπτες για να δείξουμε και να αποδείξουμε και εμείς σε πείσμα των καιρών και των συνεπειών από την πολιτική και οικονομική κρίση ότι οι παραδόσεις μας δεν θα χαθούν.

Αξιέπαινη η προσπάθεια του Γαβρίλη αλλά και όλων των υπολοίπων που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Δείτε φωτογραφίες:



























Δείτε βίντεο:







Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες - Βίντεο: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad