Σε τίτλους :
Αρχική » » Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για εξέταση ενστάσεων αγροτών της περιοχής Ξηρομέρου λόγω τηλεπισκόπισης

Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για εξέταση ενστάσεων αγροτών της περιοχής Ξηρομέρου λόγω τηλεπισκόπισης

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015, 19:43 | 0 σχόλια

Οι βουλευτές Τριανταφύλλου Μαρία και Βαρεμένος Γιώργος κατέθεσαν ως αναφορά την επιστολή αγροτών της περιοχής Ξηρομέρου Αιτωλ/νιας προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία τονίζεται η ανάγκη άμεσης εξέτασης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των ενστάσεων, που έχουν κατατεθεί από μέρος των αγροτών, λόγω τηλεπισκόπισης.

Οι αγρότες που υπογράφουν το κείμενο, επιλέχθηκαν το 2014 από τον ΟΠΕΚΕ για έλεγχο τηλεπισκόπισης. Όμως, παρουσιάστηκε πρόβλημα, διότι, ενώ οι αιτήσεις έγιναν το Μάιο του 2014, με χάρτες προ δεκαετίας και με δεδομένη την έλλειψη κτηματολογίου, ο δορυφόρος, που έκανε την «ταυτοποίηση», εντόπισε διαφορές στο υπόβαθρο με αποτέλεσμα μέχρι και αποκλεισμό αγροτών έως και στο σύνολο των δικαιούμενων ποσών.

Οι ενστάσεις των αγροτών, όπως αναφέρουν έχουν απορριφτεί ηλεκτρονικά, χωρίς να εξεταστούν, την ίδια στιγμή, μάλιστα, που σε 88 περιπτώσεις, μειώνεται λανθασμένα η έκταση των χωραφιών παρόλο τον κατά επανάληψη επιτόπιο έλεγχο.

πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA