Παναγιώτης Στάϊκος: Αυτός είναι ο Λαμπράκης Κοράκης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Οκτωβρίου 2015

Παναγιώτης Στάϊκος: Αυτός είναι ο Λαμπράκης Κοράκης

Παναγιώτης Στάϊκος: Αυτός είναι ο Λαμπράκης Κοράκης , ένας από τους Ήρωες του Έπους του 1940, τον οποίο δεν περιέλαβε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού στο βιβλίο «ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ 1940 -1945».

Ο Λαμπράκης Κοράκης του Αποστόλη, ήταν αδελφός του πεθερού μου, ο οποίος υπηρετούσε στο Θρυλικό 39ο Σύναγμα Ευζώνων, πολεμώντας στην πρώτη γραμμή. Μετά τις πρώτες νικηφόρες μάχες του Στρατού μας σκοτώθηκε επί Αλβανικού εδάφους και ετάφη εκεί μαζί με άλλα παλληκάρια.

Η Χαροκαμένη Μάνα του, η οποία από αυτό τον πόλεμο έχασε τον άνδρα της και τέσσερα παιδιά της (της έμειναν δυο), απαίτησε και έδωσαν το όνομά του στην γυναίκα μου Λαμπρινή, στην οποία είχε και ιδιαίτερη αδυναμία.

Τιμή και Δόξα σε όλους τους Ήρωες του Έπους του 1940 είτε τους περιλαμβάνει ή ΟΧΙ ο κατάλογος του ΓΕΣ. Στους οποίους αφιερώνω με πολύ σεβασμό το τραγούδι της Νίκης, με την αξέχαστη Σοφία Βέμπο .

https://www.youtube.com/watch?v=l8JzuSXs0GU

Αστακός 27/10/2015

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάϊκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad