Σε τίτλους :
Αρχική » » Κώστας Καραγκούνης: Ημέρα μνήμης η σημερινή για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Κώστας Καραγκούνης: Ημέρα μνήμης η σημερινή για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016, 14:08 | 0 σχόλια

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Τιμούμε σήμερα -χωρίς να ξεχνούμε ποτέ-, την ιστορία των 350.000 Ποντίων που σφαγιάστηκαν αποτρόπαια και εξολοθρεύτηκαν από το ακραίο εθνικιστικό κίνημα των Νεότουρκων και των Κεμαλικών κατά την περίοδο 1916-1923.

Τρεις χιλιάδες χρόνια ζωντανής ελληνικής παρουσίας και προσφοράς στον Οικουμενικό Πολιτισμό έλαβαν τέλος βίαια με την δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του 20ου αιώνα και τον αφανισμό του ευρύτερου μικρασιατικού ελληνισμού.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, τιμούμε επίσης τους εκτοπισμένους αδελφούς των Ελληνοποντίων, που με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους αλλάζοντας τις πληθυσμιακές ισορροπίες στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο Βουλευτής Αιτ/νιας
Κωνσταντίνος Καραγκούνης
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA