Σε τίτλους :
Αρχική » » Πάλαιρος: Λαθροϋλοτόμοι κόβουν βελανιδιές στο δρυοδάσος «Φαγιά» (ΦΩΤΟ)

Πάλαιρος: Λαθροϋλοτόμοι κόβουν βελανιδιές στο δρυοδάσος «Φαγιά» (ΦΩΤΟ)

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016, 18:47 | 0 σχόλια

Στη ενότητα Παλαίρου μετά την Πογωνιά, στο χωριό Πλαγιά, βρίσκεται το δρυοδάσος «Φαγιά» ιδιαίτερης αισθητικής και οικολογικής σημασίας. Στο σπάνιο αυτό δάσος αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι, πήραν τσεκούρια και αλυσοπρίονα και λεηλατούν τα δέντρα.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί από ευαίσθητο αναγνώστη μας) δείχνουν την καταστροφή του δάσους. Οι βελανιδιές έχουν κοπεί από τη ρίζα, είναι φρεσκοκομμένες και το πανέμορφο τοπίο λεηλατείται από τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xiromeronews.gr, οι παράνομοι άνοιξαν δρόμο μέσα στο δάσος το έχουν μετατρέψει σε ξέφραγο αμπέλι και ανενόχλητοι αλωνίζουν. Η κοπή των δέντρων προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών φίλων που ζητάνε από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας τον εντοπισμό των ασυνειδήτων και την παραδειγματική τιμωρία τους για να περιοριστούν οι παράνομες υλοτομήσεις στη περιοχή και για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δρυοδάσος «Φαγιά».
 πηγή

 
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA