Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου νομικά κατά του παζαριού στου Κουβαρά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Νοεμβρίου 2016

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου νομικά κατά του παζαριού στου Κουβαρά

- Νομικά κατά του παζαριού και επιστολή στις υπηρεσίες από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου
- Χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση του δήμου Ξηρομέρου και ζητά ελέγχους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.



«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε και φέτος ΠΑΡΑΝΟΜΑ και παρά την ρητή ΑΚΥΡΩΣΗ της περσυνής του απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (αρ. απόφασης 154060/6944/2-12-2015) την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στον κόμβο Κουβαρά της Τ.Κ. Φυτειών». 

Αυτό υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σε επιστολή του προς μια σειρά από αρμοδίους και υπηρεσίες τονίζοντας πως με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των συμφερόντων των μελών τους και του στεγασμένου εμπορίου της ευρύτερης περιοχής, προσφεύγοντας νομικά κατά της παράνομης αυτής απόφασης αλλά και των διοργανωτών της εμποροπανήγυρης.

Όπως τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου κάθε χρόνο έτσι και φέτος το εν λόγω «ΠΑΖΑΡΙ» στήνεται και πραγματοποιείται ετσιθελικά, αυθαίρετα και πέρα από κάθε έλεγχο νομιμότητας ως προς τις ημερομηνίες διεξαγωγής του , τις συνθήκες υγιεινής, τα μέτρα πυρασφάλειας, τα μέτρα τροχαίας και οδικής ασφάλειας, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, προστασίας του καταναλωτή και φορολογικής νομιμότητας κλπ.

Κατά συνέπεια ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διενεργήσουν τους ανάλογους ελέγχους από την πρώτη κιόλας μέρα διεξαγωγής του παζαριού (Κυριακή 13-11-2016) και για όσο διάστημα αυτό θα διεξάγεται.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, έχει θεσμική υποχρέωση να σας τονίσει τις υποχρεώσεις σας και τις ευθύνες σας ώστε με την έγκαιρη παρέμβασή σας να εξασφαλιστεί φέτος η νομιμότητα σε μια εκδήλωση που κανονικά δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η διεξαγωγή της» αναφέρεται η επιστολή της οποίας αποδέκτες είναι οι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλνίας Χρ. Σταρακά, Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας,Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου,Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας, Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, IKA Αγρινίου, ΙΚΑ Αμφιλοχίας, Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Αγρινίου και Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής.

πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad