Ένα βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Οκτωβρίου 2017

Ένα βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα

Ένα ανεμβολίαστο βρέφος Ρομά ηλικίας 11 μηνών είναι το πρώτο θύμα από ιλαρά στη χώρα μας φέτος, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα της ιλαράς στην Ελλάδα αυξάνονται. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές της επιδημίας είναι 326.

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι ασθενείς είναι άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, γιατί δεν είναι εμβολιασμένα. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Για όσα παιδιά, εφήβους και ενήλικες δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις κατά της ιλαράς, οι ειδικοί συστήνουν το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR). Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 19.000 κρούσματα και 45 θάνατοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad