Παναγιώτης Στάϊκος: Τέσσερα χρόνια και τέσσερις ημέρες της Δημοτικής Αρχής = Τέσσερις λευκές σελίδες! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Σεπτεμβρίου 2018

Παναγιώτης Στάϊκος: Τέσσερα χρόνια και τέσσερις ημέρες της Δημοτικής Αρχής = Τέσσερις λευκές σελίδες!

Τέσσερα χρόνια και τέσσερις ημέρες της Δημοτικής Αρχής = Τέσσερις λευκές σελίδες,

εκτός από μια μικρή γωνία έργου, ούτε το μισό, την ολοκλήρωση του Κλειστό Γυμναστήριο του Αστακού,  αφού τα 700.000 ευρώ με την θεμελίωση να έχει ξεκινήσει από εμάς και από λάθος της επόμενης Δημοτικής Αρχής δεν συνεχίστηκε, αφού το δύσκολο κομμάτι με την ολοκλήρωση των μελετών, των αδειοδοτήσεων από Δασαρχείο και τις (3) τρεις Διευθύνσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (Νεότερων, Μεσαιωνικών και Αρχαίων μνημείων) και την απαραίτητη έγκριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Δημοπράτηση με Διεθνή Διαγωνισμό και την Υπογραφή της Σύμβασης με τον μειοδότη με έκπτωση περίπου 50% και έτσι από το κόστος του προϋπολογισμού με 2.080.000 ευρώ έγινε η υπογραφή της σύμβασης με 1.050.000 ευρώ, στην οποία δεν περιλαμβανόταν η κυκλοφορική σύνδεση (υπήρχε εγκεκριμένη μελέτη), αλλά δεν συμπεριελήφθη στο έργο, γιατί θα ανέβαινε ο Προϋπολογισμός του έργου και δεν θα μας δινόταν η έγκριση για δημοπράτηση.

Εμείς δεν θα μιλάμε με επιθετικούς προσδιορισμούς (μακριά από εμάς προσωπικοί χαρακτηρισμοί και προσωπικές επιθέσεις) , αλά με ρήματα. Έγινε ή δεν έγινε. Προχώρησε ή εγκαταλείφθηκε!!!

Ολοκληρώθηκε και λειτούργησε ο βιολογικός σταθμός Αστακού, ο οποίος ήταν έτοιμος σε ποσοστό 98%;

ΌΧΙ !!!!

Λειτούργησαν τα σφαγεία Αστακού, τα οποία ήταν έτοιμα στο 100% και έμενε μόνο ο «προβιολογικός» δηλαδή το τμήμα του βιολογικού των σφαγείων το οποίο κάνει την διάσπαση του αίματος, για να πέσουν το λύματα μετά στον βιολογικό της πόλης για 100% επεξεργασία, ο οποίος «προβιολογικός» απαιτούσε τότε μια δαπάνη 200.00 ευρώ μόνο, τα οποία ούτε προλαβαίναμε να κάνουμε γιατί έληξε η θητεία μας, αλλά και γιατί όταν έγινε η χωροθέτηση του βιολογικού της πόλης, ο χώρος των παλαιών κοινοτικών σφαγείων Αστακού δεν επαρκούσε για τα μεγάλα νέα και σύγχρονα και επειδή οι ιδιοκτήτες της παρακείμενης αποθήκης – ποιμνιοστασίου, ενώ είχαν υποσχεθεί στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, να μας πουλήσουν τον εκεί μεγάλο χώρο, στην συνέχεια αρνήθηκαν και έτσι αναγκαστήκαμε να σπάσουμε το «μισό» βουνό βράχο, για να χωρέσουν τα σύγχρονα σφαγεία, με αποτέλεσμα τα χρήματα για τον «προβιολογικό» να διατεθούν για τους εκβραχισμούς.

Ασφαλώς δεν είχαμε άλλη επιλογή!!!

Όχι λοιπόν δεν λειτούργησαν τα σφαγεία και ας είχε υποσχεθεί τότε η σημερινή Δημοτική Αρχή, πως θα λειτούργησαν από τον πρώτο χρόνο της θητείας της!

Όχι μόνο δεν υπάρχει ούτε ένας Ξηρομερίτης, αλλά ούτε οι πέτρες στον Βιολογικό και τα Σφαγεία, που να πιστεύουν, ότι με τον Στάικο Δήμαρχο δεν θα λειτουργήσουν μέσα σε ένα χρόνο!!!

Και να φαντασθεί κανείς πως με τον παλαιό νόμο, αλλά και τον καινούργιο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές της τετραετούς θητείας, θα είχαν παραδώσει εδώ και τέσσερες ημέρες!!!

Αλλά ο Μάιος δεν αργεί. Έρχεται με βήμα ταχύ!!!

Έκαναν κάτι για το δεύτερο λιμάνι του Μύτικα και το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Λιμάνι του Αστακού, στο οποίο είχε εγκριθεί η Χωροθέτηση και υπήρχε Προμελέτη από το μελετητικό γραφείο Σ. Αζοράκου με προϋπολογισμό τότε 4.507.482 ευρώ, όπως αποδεικνύει το έγγραφο, γιατί εμείς μιλάμε με στοιχεία, αριθμούς και αποδείξεις και όχι με φύκια και μεταξωτές κορδέλες ;;;;;

Ασφαλώς τίποτα, την ώρα μάλιστα που είχαμε την ευκαιρία να έχουμε Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας συμπατριώτη μας Αιτωλοακαρνάνα και τα άλλα που λένε, πως θα γίνουν μέχρι του χρόνου, δεν είναι παρά μπαλωματάκια, όταν μάλιστα ήταν η πρώτη Δημοτική Αρχή, μετά από την εποχή των Κοινοτήτων, η οποία είχε Λιμενικό Ταμείο δικό της και όχι όπως πρώτα, που ήταν μόνο ένα στο Μεσολόγγι, με ότι αυτό έπρεπε να συνεπάγεται!!!!

Με εμάς αυτά θα προχωρήσουν άμεσα, όπως και για τα σχέδια πόλεων Αστακού και Μύτικα.

Έγινε κάτι με την ύδρευση του Αστακού, που εκτός από τις συχνές διακοπές νερού για εικοσιτετράωρα, είχαμε το καλοκαίρι το κλείσιμο του νερού από τις (9) εννέα το βράδυ ή ακόμη και τις 8 ή τις 7!!!

Όταν στην θητεία μου δεν έλειψε νερό από τον Αστακό ούτε μία ημέρα!!!!!

Όσο για την αντικατάσταση τμήματος του αγωγού από τον Άγιο Δημήτριο, το οποίο γίνεται από το Υπουργείο Υποδομών, επειδή περνά κάτω από τον καινούργιο δρόμο Πλατυγιάλι –Ά γιος Δημήτριος και η αντικατάσταση του υπόλοιπου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, αφού τα 7 χιλιόμετρα είχαν κατασκευαστεί επί της θητείας μου ως Δήμαρχου Αστακού, πιστεύουν, ότι θα λυθεί το πρόβλημα και δεν θα έχουμε διακοπές νερού και το επόμενο καλοκαίρι (αφού ακόμη δεν θα έχουν παραδώσει, αφού η θητεία τους με την 5ετία λήγει 31 Αυγούστου 2019);;;;

Ασφαλώς όχι !!!

Εμείς:

Έχουμε δύο λύσεις η μία αμέσως με γεώτρηση στο βουνό, ύστερα από μια μικρή διάνοιξη δρόμου στο βουνό –βράχο πίσω από την Υδρομάστευση στον Άγιο Δημήτριο για εμπλουτισμό και η άλλη με (3) τρεις γεωτρήσεις στην περιοχή των γεωτρήσεων του Βασιλόπουλου, μια και η γεώτρηση στο Καραϊσκάκη επί κυρίου Σαμαρά είχαμε την ατυχία ενώ έδινε 40 κυβικά της ώρα, να ήταν θολό δεν καθάρισε παρά τις όποιες προσπάθειες κάναμε και τις άλλες δυο οι οποίες έδιναν μόνο 22 κυβικά την ώρα και η οποίες όλες μαζί θα μας παρείχαν 1.500 κυβικά νερό επιπλέον το 24ωρο, για τις οποίες είχαμε ετοιμάσει τις μελέτες με αγωγό πολυαιθυλενίου Φ 200 με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ από τις γεωτρήσεις Καραϊσκάκη, με τεύχη δημοπράτησης και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Τώρα λοιπόν μετά την δεύτερη γεώτρηση στο Βασιλόπουλο θα κάνουμε συμπληρωματική μελέτη από τις (3) τρεις γεωτρήσεις στην περιοχή των γεωτρήσεων του Βασιλόπουλου, από όπου θα υδρεύονται με πλήρη επάρκεια το Βασιλόπουλο, το Καραϊσκάκη ολόκληρο (γιατί το νερό στο κάτω χωριό πλέον από το Μέγα Πηγάδι και την Φοτέριζα δεν είναι κατάλληλο) και ο Αστακός, με πολύ χαμηλότερο κόστος!!!

(Μου έστειλε ένας φίλος από το Καραϊσκάκη μια φωτογραφία από το 1988, τότε που ήμουν 35 χρονών και προσπαθούσα να γίνει η εθελοντική συνένωση Βλυζιανών, Βασιλόπουλου, Καραϊσκάκη και Αστακού, η οποία αν είχε γίνει δεν θα είχαμε στραφεί στον Άγιο Δημήτριο και το πρόβλημα θα είχε λυθεί από τότε). 


Όπως από την περιοχή της γεώτρησης των Βλυζιανών (όπου η βρυσούλα η οποία τρέχει συνεχώς και υποδηλώνει την πλήρη επάρκεια νερού με το έργο, που είχε κατασκευαστεί στην θητεία μου ως Δήμαρχου Αστακού, από όπου έφαγα ως δώρο ντομάτες και πεπόνια), θα γίνει μελέτη και θα πάει το νερό στο Αρχοντοχώρι και να έχει άφθονο και αρίστης ποιότητας νερό (για να φάω και από εκεί πεπόνια)!!!

Έγινε τίποτα με την ασφαλτώστρωση των δρόμων Χρυσοβίτσας - Βαλόστρατου –Σουπί, Αρχοτνοχώρι –Δρογοβίτσα Στρογγυλοβούνι –Παλαιομάνινα, Καραϊσκάκη –Άγιος Ηλίας, Αγράμπελα Πηγάδια και Βλυζιανά Αετός (για τα 400 μέτρα για την ολοκλήρωση του δρόμου Πρόδρομος –Γουριώτισσα υπάρχει η ενημέρωση από την Περιφέρεια, ότι θα ασφαλτοστρωθεί μέσα στο Φθινόπωρο).;;;;

Εμείς τον δρόμο Χρυσοβίτσας - Βαλόστρατου –Σουπί , ο οποίος εξυπηρετεί ολόκληρο το Ξηρόμερο θα τον ασφαλτοστρώσουμε με Προγραμματική Σύμβαση, την οποία θα υπογράψουμε: Δήμος Ξηρομέρου – Περιφέρεια και Νηρέας ( ΣΔΙΤ).!!!

Εμείς με ενιαία Δημοπρασία (και έτσι θα υπάρχει μεγάλη έκπτωση) Αρχοντοχώρι –Δρογοβίτσα, Στρογγυλοβούνι –Παλαιομάνινα , Καραϊσκάκη –Άγιος Ηλίας θα τους ασφαλτοστρώσουμε και μετά με ξεχωριστές Δημοπρασίες Αγράμπελα Πηγάδια και Βλυζιανά Αετός, όπως και οι εσωτερικές ασφαλτοστρώσεις για τις λακκούβες σε όλα τα χωριά και κυρίως στον Αστακό, όπου η κατάσταση είναι τραγική.

Έγινε καμιά χρονιά καθαρισμός σωστός στα Νεκροταφεία και στις δεξαμενές ύδρευσης, όπου είδαμε μετά από δικές μου αναρτήσεις, αλλά και των Blogs, εικόνες ντροπής με τα χόρτα δυο μέτρα και τα σκουπίδια και παρά το γεγονός, ότι ο Δήμος φαίνεται να πλήρωσε περίπου 100.000 ευρώ μόνο για τα Νεκροταφεία;;;;

Εμείς θα τα καθαρίζουμε ύστερα από ενιαία Δημοπρασία για όλα τα Νεκροταφεία, για τα οποία ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος, να κόβει τα χορτάρια κάθε 15 ημέρες και να καθαρίζει από τα σκουπίδια κάθε εβδομάδα, όπως και για τον καθαρισμό των δεξαμενών ενιαία δημοπρασία, γιατί τώρα ο Δήμος είναι πολύ μεγάλος και ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος, να τις καθαρίζει όλες δυο φορές τον χρόνο,αλλά και όποτε προκύπτει πρόβλημα σε κάποιο μετά τις δειγματοληψίες του Δήμου και της Δ/νσης Υγείας.

Το ζήτημα με τους λαμπτήρες φωτισμού, με τους Πολίτες να παρακαλούν για μια καμένη λάμπα, ασφαλώς με εμάς δεν θα υπάρχει, αφού στην θητεία μου, ως Δημάρχου Αστακού είχαμε αλλάξει όλες τις λάμπες και τα μπράτσα τους σε όλα τα χωριά του Δήμου Αστακού.

Για τις αστικές αναπλάσεις που τώρα νοιάστηκαν, στα Καλάβρυτα (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) , έκαναν και το 2012 και το 15 και μπήκαν στο πρόγραμμα και για το 2018, που στην θητεία μου δεν μπόρεσαν, να μπουν στα προγράμματα και οι δύο δρόμου από Πάτρα –Χαλανδρίτσα και από Πλάτανο είναι καρόδρομοι, παρά το γεγονός ότι είναι κοντά στην Αθήνα και λόγω χιονοδρομικού κέντρου, θρησκευτικού και ιστορικού τουρισμού έχουν πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, ενώ εμείς που δώσαμε την μάχη με τον Νομάρχη Θ. Σώκο μέσα στην Πάτρα, κερδίσαμε τον δρόμο Κουβαρά - Μπαμπίνη με την παράκαμψη των Φυτειών και Μπαμπίνη –Τσαπουρνιά, όπως και Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος (ανεξάρτητα με τα προβλήματα θεμελίωσης του από τον εργολάβο)!!!!

Και όπως στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού προμηθευτήκαμε 12 μηχανήματα επειδή είμαστε δήμος με μεγάλη κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή, θα προμηθευτούμε ένα γκρέϊτερ, ένα μικρό ανατρεπόμενο φορτηγό και απαραίτητα ένα Δημοτικό Ασθενοφόρο, για το οποίο δέχθηκα τόσες επιθέσεις και προπηλακισμούς, για να μην μένουν αβοήθητοι ασθενείς, όταν δεν υπάρχει οδηγός βάρδια ή λείπει το Κρατικό με άλλο περιστατικό!!!

Επειδή για μας οι αθλητικές υποδομές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ουσία θα στρωθούν με χλοοτάπητα όλα τα γήπεδα στα χωριά που έχουν ομάδα, όπως είχαμε κάνει με το γήπεδο του Αστακού, από την Παλαιομάνινα, τον Μύτικα, ( η Κανδήλα θα γίνει σε λίγο μάθαμε) , το Αρχοντοχώρι, τον Παπαδάτο, τη Μπαμπίνη και την Χρυσοβίτσα και τα 5Χ5 , στα Πηγάδια, τα Αγράμπελα, το Βασιλόπουλο και το Καραϊσκάκη!!!

Την πηγή και τον τρόπο χρηματοδότησης μαζί με το πρόγραμμα μας τον Απρίλιο του 2019!!!!

Και επειδή εγώ δεν θέλω να είμαι ένας απλός Διαχειριστής Δήμαρχος, αλλά Οραματιστής , Εκσυγχρονιστής, Ευρωπαϊστής, Καινοτόμος και Ανατρεπτικός, θέλω μαζί με τους συνεργάτες μου, το οποίο έχουμε ζητήσει, γιατί πιστεύουμε ότι οι Κοινωνία είναι πολύ μπροστά και έχει ξεπεράσει διάφορους πολιτικάντηδες, να είμαστε έτοιμοι, να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε πλεονέκτημα, όπως συμβαίνει σε Πρωτοπόρες Χώρες, όπως η Σουηδία και η Δανία, να κατασκευάσουμε μεταξύ του χώρου των ανεμογεννητριών και του Πλατυγιαλιού, εργοστάσιο, διαλογής, ανακύκλωσης απορριμμάτων και καύσης για παραγωγή Ηλεκτρικού ρεύματος με τελικό υπόλειμμα για τον ΧΥΤΑ μόλις το 1% και με τα απαιτούμενα φίλτρα με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον και έτσι θα είναι αναγκασμένο το Υπουργείο Υποδομών να κατασκευάσει άμεσα τον δρόμο Άγιος Δημήτριος – γέφυρα Γουριάς, για την σύνδεση με την Ιόνια οδό και μετά τον δρόμο Πλατυγιάλι -Αστακός και έτσι θα υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας και σημαντικά έσοδα για τον Δήμο για να μειωθούν έτσι και τα Δημοτικά Τέλη και να υπάρχει και άμεσο όφελος για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για εκείνους που θα εργάζονται εκεί !!!

Γι αυτό καλούμε Πολίτες, κινήσεις πολιτών, συνδυασμούς, που πιστεύουν στην διαφάνεια και τον σεβασμό του δημοσίου χρήματος, στο όραμα και την ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων και προπαντός την λογοδοσία και τον απολογισμό, μέσα από γόνιμο διάλογο να συστρατευτούν μαζί μας, για να ξεφύγουμε από την μιζέρια και να πάμε τον τόπο μας μπροστά!!!!

Τα υπόλοιπα στο μεστό και χωρίς πολλά λόγια πρόγραμμά μας, που θα διαμορφώσουμε όλοι μαζί τον Απρίλιο 2019!!!

Και εάν οι Κοινωνία, πράγμα το οποίο δεν πιστεύω, δεν είναι έτοιμη να δεχθεί τέτοιες καινοτόμες, προοδευτικές και ανατρεπτικές λύσεις, τότε κανένα πρόβλημα.

Εμείς σπίτι μας και ας επιλέξει άλλους να διαχειριστούν απλά την μιζέρια μας!!!!

Μακριά από εμάς η μιζέρια, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και προσωπικές επιθέσεις και οι καρέκλες, απλά για τις καρέκλες!!!

Και επειδή εμάς δεν μας ταιριάζει η μοίρα του κισσού, ο οποίος όταν λείψει το υποστύλωμα πέφτει στο χώμα, αλλά του κυπαρισσιού, που ανεβαίνει μόνο του ψηλά, να αγγίξει τον ουρανό και πέφτει στην γη μόνο μια φορά, όταν κτυπήσει η καμπάνα:


Ποίημα Γ.Δροσίνη
Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα
σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Ας είμαι ένα καλάμι ένα χαμόδεντρο
μα όσο ανεβαίνω, μόνος ν' ανεβαίνω.
Δε θέλω του γιαλού το λαμπροφέγγισμα
που δείχνεται άστρο με του ήλιου τη χάρη
θέλω να δίνω φως από τη φλόγα μου
κι ας είμαι ένα ταπεινό λυχνάρι."


Και μια και μιλάμε για κισσούς και Κυπαρίσσια , να αφιερώσουμε αυτό το υπέροχο τραγούδι με τον μοναδικό Τάκη Καρναβά:

Ψηλό μου κυπαρίσσι γέρνει η κορφάδα σου
Και ποιος θα τη γλεντήσει την ομορφάδα σου.

Γι αυτό εμείς δεν χρειαζόμαστε πολλά λεφτά για τις εκλογές, με ακριβά ξενοδοχεία στην Αθήνα (δεν σκοπεύουμε να πάμε, αλλά θα τα λέμε από εδώ συχνά), ούτε γυαλιστερά ακριβά φυλλάδια!!!!!

Δύναμη μας ο καθάριος και ευγενικός πολιτικός μας λόγος, χωρίς χαρακτηρισμούς, αλλά με επιχειρήματα και η αγάπη των συνδημοτών μας!!!!

Μαραίνομαι καημένος: Με τον μοναδικό Τάκη Καρναβά (https://www.youtube.com/watch?v=1NzrEemnKo0)


Ευχαριστώ για την φιλοξενία . 
Παναγιώτης Στάϊκος 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad