Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου


Κλειστά τα σχολεία όλης της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, καθώς η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι φέτος, βάσει του νέου νόμου, δεν θα γίνουν ούτε εορταστικές εκδηλώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της χώρας, όπως είχαν γίνει πέρυσι.

Η χρονική διάρκεια αλλά και το περιεχόμενο του εορτασμού στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112), η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Ποιοι είναι οι τρεις Ιεράρχες

Η Εκκλησία τιμά στις 30 Ιανουαρίου, τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι έχουν καθιερωθεί ως προστάτες της Παιδείας. Οι τρεις Ιεράρχες, ήταν ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Νανζιανζηνός, για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Εκκλησία τους ονόμασε Αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad