«Μην παραχαράσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία»: Το τραγούδι που έγινε viral - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιανουαρίου 2019

«Μην παραχαράσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία»: Το τραγούδι που έγινε viral


«Μην παραχαράσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία». Ένα τραγούδι που ακούγεται στα συλλαλητήρια, σε εθνικές και σχολικές γιορτές, αλλά και παρελάσεις.

Ωστόσο, τελευταία το ακούμε και λιγάκι διαφορετικό, αφού και ο beat ρυθμός του ταιριάζει απόλυτα.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η παρακάτω εκτέλεση, η οποία δίχως υπερβολή έχει φτάσει στα αυτιά κάθε Έλληνα.

Ακούστε το τραγούδι σ΄αυτήν του την εκτέλεση που έχει γίνει viral, αφού η «νέα γενιά» το διαδίδει ακατάπαυστα:«Μην παραχαράσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία»: Ποια είναι όμως η δημιουργός του τραγουδιού

Όπως γράφει η ιστοσελίδα, neakriti.gr, δημιουργός του, η γιατρός και θεατρική συγγραφέας Μαριγώ Μπούρη, η οποία είχε μιλήσει για το τραγούδι πριν από μερικούς μήνες και είχε πει ότι γράφτηκε πριν από τριάντα χρόνια για τη Μακεδονία.


«Δεν ξεχνιέται ότι είναι αληθινό»

«Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται κατά κάποιο τρόποι οι κόποι μου και οι αγώνες μου καθώς και οι αγώνες του γέροντα Καντιώτη καθώς και οι αγώνες τόσων και τόσων ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για τη Μακεδονία» αναφέρει, διευκρινίζοντας «κι αυτό γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και κατά βάθος στο DNA όλων των Ελλήνων η αλήθεια και η ιστορία δεν παραχαράσσεται με κάποιες υπογραφές».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων – παρ’ ότι καταστρατηγήθηκε και παραμερίστηκε χωρίς να γίνει δημοψήφισμα – αλλά ιδιαιτέρως της ελληνικής νεολαίας και αυτό είναι το παρήγορο, βροντοφωνάζει και χορεύει σε όλους τους ρυθμούς «Μην παραχαράζετε την ιστορία η Μακεδονία είναι μία λάμπει από Ελλάδα και ορθοδοξία η Μακεδονία είναι ελληνική»», τονίζει η κ. Μπούρη.

Συμπληρώνοντας η κ. Μαριγώ τόνισε ότι «για να γίνει κάτι μεγάλο χρειάζεται κάτι αληθινό χωρίς την αλήθεια… ότι κι αν είναι αυτό χάνεται, ξεχνιέται. Αυτό το αληθινό είναι που έχουνε βρει στο τραγούδι. Είναι το ότι οι στίχοι εμπεριέχουν αλήθεια κι ας μην ακούγονται όλοι οι στίχοι και όλες οι στροφές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad