Παναγιώτης Στάϊκος: Η αντικατάσταση του αγωγού, το χαράτσι της τοποθέτησης υδρομέτρων και ο χορός του Ηρακλή - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Μαρτίου 2019

Παναγιώτης Στάϊκος: Η αντικατάσταση του αγωγού, το χαράτσι της τοποθέτησης υδρομέτρων και ο χορός του Ηρακλή

Η αντικατάσταση του αγωγού, το χαράτσι της τοποθέτησης υδρομέτρων και ο χορός του Ηρακλή!!!

Τέλος τα ξεφαντώματα οι Αποκριές και οι κάθε λογής Καρνάβαλοι, ευχόμενος καλή Σαρακοστή σε όλους!!!

Σε λίγο καιρό και αφού έχει συμπληρωθεί από το καλοκαίρι μια Τετραετία, η Δημοτική Αρχή Δημοπράτησε το Πρώτο της έργο (πολύ σημαντικό) αν δεν κάνω λάθος, την αντικατάσταση του υπολοίπου αγωγού του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Αστακού με αγωγό Πολυαιθυλενίου, γιατί τα πρώτα 3,5 χιλιόμετρα και μάλιστα τα πιο δύσκολα στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης είχαν γίνει από τον κύριο Σαμαρά και τα υπόλοιπα 7 χιλιόμετρα είχαν γίνει από εμάς στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού (με 400.000 ευρώ. Τότε η τιμή του πολυαιθυλενίου ήταν ακριβότερη), όταν γινόταν η κατασκευή του αγωγού του Βιολογικού, για να μην σκάβουμε δύο φορές. Και μάλιστα ύστερα από πρόταση της Παράταξης του κυρίου Μπόνη, την οποία είχα αποδεχθεί (όπως τότε είχε γίνει με τον ίδιο τρόπο και στην Αμφιλοχία!!!).

Σήμερα όμως οι πολίτες, τους οποίους η Δημοτική Αρχή προμηθεύει με ηλεκτρονικά υδρόμετρα, είναι αναγκασμένοι πρώτα από το Χοβολιό , όπως μου Κατήγγειλαν, να πληρώνουν 50 ή ακόμη και 100 ευρώ ανάλογα με την δυσκολία σε Υδραυλικούς, για να τοποθετήσουν το υδρόμετρο στην υπάρχουσα αναμονή του Νέου αγωγού και για 2.000 περίπου παροχές που υπάρχουν, το κόστος θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ, το οποίο δικαίως χαρακτηρίζουν ως Χαράτσι, γιατί αν η Δημοτική Αρχή είχε φροντίσει, να αναθέσει στον ανάδοχο της αντικατάστασης του ΕΣ. Δικτύου την τοποθέτηση και των υδρομέτρων , τότε το κόστος λόγο του μεγάλου αριθμού παροχών θα ήταν περίπου 20 ευρώ για κάθε υδρόμετρο και έτσι η συνολική δαπάνη για τον Δήμο Ξηρομέρου δεν θα ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ, την στιγμή μάλιστα που η εκσκαφή της τάφρου για τον αγωγό δεν γίνετε με τσάπα και πλάτος 60 εκατοστών, που πρόβλεπε η αρχική μελέτη, με την οποία Δημοπρατήθηκε το έργο, αλλά με τροχό με πτερύγια και πλάτος 25 εκατοστών του μέτρου και το βάθος αντί για 1,60 μέτρα σε 50-60 εκατοστά του μέτρου, από την οποία προκύπτει μεγάλη οικονομία και έτσι το τελικό κόστος υπολογίζεται σε λιγότερο από 400.00 ευρώ.

Καλούμε λοιπόν έστω και τώρα την Δημοτική Αρχή, να αναθέσει στον ανάδοχο του έργου όπως κάναμε εμείς τότε με την κατασκευή των αγωγών Βιολογικού και Ύδρευσης, για να γλιτώσουν οι πολίτες το χαράτσι των 50 ή 100 ευρώ, το οποίο σε πολλούς στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης είναι δυσβάστακτο!!!

Η τοποθέτησή μας αυτή ασφαλώς δεν εμπεριέχει ούτε ίχνος προσωπικής ή πολιτικής επίθεσης, αλλά πολύ απλά την θέση μας ως παράταξης για ένα πολύ σημαντικό θέμα, που απασχολεί την κοινωνία!!! 





Ασφαλώς την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει καθόλου, με ποιόν έφαγε ή χόρεψε ο Στάικος ή ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος.

Απασχολεί κάποιους αστείους τύπους εν είδει ευτελών Ντελάληδων, οι οποίοι μάλιστα Ευαγγελίζονται το νέο και δεν έχασαν την «χρυσή» δι‘ αυτούς ευκαιρίαν, να περιφέρονται από Χωρίου εις Χωρίον φέροντες φωτογραφίας και Video και με ένα χωνί (δεινῶν ἀπειλῶν ἐφέροντο), καλώντας τους πολίτες για να δουν τον Στάικο με τον Δήμαρχο κύριο Γαλούνη, οι οποίοι χόρευαν παρέα στον χορό της ομάδας του Ηρακλή Αστακού, λέγοντες:

Καταληφθέντες βέβαια από πανικό μεγάλο, κοιτάξτε τον Στάικο, που τακίμιασε με τον Γαλούνη. 


Αυτό λοιπόν κύριοι δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση, αλλά ευτελισμός εκ μέρους σας!!!

Εγώ σε αυτό τον χορό έκανα το ίδιο, που είχα κάνει και στον χορό του Συλλόγου Αστακιωτών στην Αθήνα, στον οποίο είχα χορέψει παρέα με τον Συνάδελφο, Συνυποψήφιο και φίλο Γιάννη Τριανταφυλάκη, μόνο τότε δεν πήρε κανένας φωτογραφίες και Video και να γυρίζει τα χωριά και να λέει κοιτάξτε τον Στάικο, που χορεύει με τον κύριο Τριανταφυλλάκη. 


Προχθές το βράδυ στον χορό του Ηρακλή έγινε κάτι, το οποίο δεν θεώρησα ευπρεπές. Όταν οι υπεύθυνοι του Ηρακλή ανήγγειλαν πολιτικά πρόσωπα, όταν ανήγγειλαν τον Δήμαρχο κύριο Γαλούνη δεν χειροκρότησε κανένας, ενώ υπήρχαν (4) τραπέζια με στελέχη του και φίλους του (40 άτομα) και όταν ανήγγειλαν εμένα χειροκρότησαν αρκετοί, όπως και για τον κύριο Τριανταφυλλάκη και τους άλλους αναγγελθέντες Προέδρους Σωματίων και Συλλόγων.

Αυτό εγώ το θεώρησα ως ένα λάθος, το οποίο ξεκίνησε με την δική μου αναγγελία και αισθάνθηκα μεγάλη ντροπή!!!

Έτσι λοιπόν όταν οι υπεύθυνοι του Ηρακλή τελείωσαν, ζήτησα το μικρόφωνο από την ορχήστρα και είπα:

Σε αυτή την πόλη της καρδιάς μου που αγαπώ και λατρεύω, όπως και όλο το Ξηρόμερο, όταν σε κάποια εκδήλωση αναγγέλλουμε κάποιους ή χειροκροτούμε για όλους ή για κανέναν (όπως έγινε και το άλλο βράδυ στο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου του Καραϊσκάκη, όπου δεν χειροκρότησαν κανέναν μας, όταν μας ανήγγειλαν!!!) και ζήτησα όλοι να χειροκροτήσουμε τον Δήμαρχο και Συνυποψήφιο μου κύριο Γαλούνη, όπως είναι Συνυποψήφιοι και φίλοι μου και οι κύριοι Τριανταφυλλάκης και Κομπλίτσης.

Ακολούθως ακολούθησε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, πολύ ισχυρό από τα προηγούμενα και αφορούσε αφενός στο πρόσωπο του Δημάρχου, αλλά και στην ενέργεια μου, η οποία ερμηνεύτηκε ως ευγένεια ήθους και ευπρέπειας όχι μόνο δικιά μου, αλλά όλων τον Ξηρομεριτών!!!

Και ακολούθως σηκώθηκα και χόρεψα το αγαπημένο μου τραγούδι της ξενιτιάς με βουρκωμένα μάτια, γιατί έχω στην ξενιτιά παιδιά και εγγόνια και ζήτησα και από τον Δήμαρχο να το μοιραστούμε, ο οποίος με αγκάλιασε και με φίλησε, αφού προηγουμένως εκείνος και ο κύριος Πανταζής μου έριξαν πολλές δεκάρες πανέρια με γαρύφαλλα!!

Έτσι λοιπόν εγώ, όπως έκανα και το 2006, που είχα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο παρά το γεγονός ότι ήμασταν (5) πέντε υποψήφιοι και έπινα τον καφέ μου μέχρι και το Σαββάτο το μεσημέρι με τους Συνυποψήφιους, που και οι (4) τέσσερις τους ήταν και είναι αξιολογότατοι άνθρωποι, θα πίνω τον καφέ μου και θα χορεύω όταν βρεθώ με τους Συνυποψήφιους μου μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές, αγνοώντας πλήρως αυτά τα φτηνά και δυστυχισμένα ανθρωπάκια!!!

Συνεχίζοντας τις πολιτικές μου παρεμβάσεις πάντα με Ήθος, Ευγένεια και Ευπρέπεια για την προσωπικότητα όλων των Συνυποψήφιων μου και προπαντός των οικογενειών τους!!!

Το αγαπημένο μου τραγούδι το αφιερώνω στις εγγονούλες μου και σε όλους τους φίλους μου!!!

https://www.youtube.com/watch?v=v-Uo8cQjTMc


Αστακός 12/3/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad