Τοποθέτηση τεχνητής φωλιάς πελαργών στη Μαχαιρά Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Ιουλίου 2019

Τοποθέτηση τεχνητής φωλιάς πελαργών στη Μαχαιρά Αιτωλοακαρνανίας


Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου προχώρησαν με επιτυχία την Τετάρτη 27/06/2019, σε αντικατάσταση της φυσικής φωλιάς πελαργών (Ciconia ciconia) με ασφαλέστερη τεχνητή φωλιά στον Μαχαιρά Ξηρομέρου.

Παρόντες στην όλη δραστηριότητα ήταν το στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων κ. Παλαιός Ν. και ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου (κ. Γαλάνης Ν.) με την παροχή τεχνικού προσωπικού (κ. Βρέττας Σ., κ. Τσολάκης Α., Λαλόπουλος Λ.) και σχετικού καλαθοφόρου, τους οποίους ευχαριστούμε ειδικά για την υποστήριξη αυτή, όπως έχουν ανταποκριθεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Οι πελαργοί απαντώνται κυρίως στη πεδινή ύπαιθρο και φωλιάζουν κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς, σε υγροτοπικές περιοχές, λιβάδια και καλλιέργειες Στη χώρα μας τα πρώτα άτομα φτάνουν στα μέσα Μαρτίου, ενώ η αποχώρηση για την Αφρική ξεκινάει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Οι πελαργοί χτίζουν τις φωλιές τους σε σημεία που υπάρχει ελεύθερος χώρος ώστε να ελέγχουν για πιθανούς θηρευτές (κολώνες, στέγες, καμινάδες σπιτιών, εκκλησίες και καμπαναριά) Το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού αποτελεί χώρο φωλεοποίησης για μεγάλο αριθμό ατόμων, τουλάχιστον 30, που επισκέπτονται τις προστατευόμενες περιοχές μας κατά την περίοδο της μετανάστευσης τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad