Ομιλία του Θάνου Μωραϊτη στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Ιουλίου 2019

Ομιλία του Θάνου Μωραϊτη στον Αστακό


- Δυναμικά και στον Αστακό ο Θάνος Μωραΐτης: "Ο προοδευτικός κόσμος συσπειρώνεται"
"Να σταθούμε ανάχωμα σε όσους θέλουν να γυρίσουν πίσω τη χώρα - Το χρωστάμε στην κοινωνία, στο παρόν και το μέλλον της χώρας" 

Την πεποίθησή του ότι ο προοδευτικός κόσμος συσπειρώνεται γιατί αντιλαμβάνεται τι διακυβεύεται στις 7 Ιουλίου, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Αστακό, το βράδυ της Κυριακής, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συνεχίζοντας εντατικά την απευθείας επαφή του με τους πολίτες, μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου στον Αστακό για την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης και την ανάγκη ενδυνάμωσης και συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων.

Σημειώνοντας πως και ο ίδιος άσκησε τα προηγούμενα χρόνια κριτική στην σημερινή κυβέρνηση, συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να μην γίνουν αποδεκτά τα επιτεύγματα της, όπως η έξοδος από τα μνημόνια, η μείωση της ανεργίας, η πολύπλευρη στήριξη των αδυνάμων και εκείνων που επλήγησαν περισσότερο την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων.

Υπογράμμισε ακόμη πως όλα αυτά τα επιτεύγματα, αλλά και όσα έχει ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας για την επόμενη τετραετία, πλέον κινδυνεύουν με ακύρωση, με την εφαρμογή μιας συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. 

"Μια πολιτική που θα υπαγορεύεται από εξωθεσμικά κέντρα και όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία. Η πολιτική που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, είναι ίδια με αυτήν που εφήρμοσαν οι κ. Καραμανλής και Αλογοσκούφης, οδηγώντας τελικά τη χώρα στα βράχια", υπογράμμισε ο Θάνος Μωραΐτης, για να συμπληρώσει: "Απαξιώνουν τις προοδευτικές πολιτικές για να στρώσουν το χαλί σε μια επέλαση, σε μια επιδρομή συντηρητικών πολιτικών που θα υπηρετήσουν τους λίγους, τα συμφέροντα συγκεκριμένων ολιχαρχών και συστημάτων που ονειρεύονται ξανά την λεηλασία της χώρας".
Χαρακτήρισε δε "συνολικό πισωγύρισμα για τη χώρα" την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εθνικά θέματα, με αιχμή το "Μακεδονικό" και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εδώ, σημείωσε την ανακολουθία της ΝΔ , με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει τώρα πως θα εφαρμόσει κατά γράμμα τη Συμφωνία, ενώ κριτική άσκησε και στους χειρισμούς του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Θάνος Μωραΐτης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου στους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ και στο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία του ισχυρού - προοδευτικού πόλου, που θα σταθεί ανάχωμα "στον οδοστρωτήρα που λέγεται παλινόρθωση της δεξιάς".

Έκλεισε δε την ομιλία του με μηνύματα αισιοδοξίας: "Προχωράμε για τη νίκη. Αυτό δεν είναι προσκλητήριο άμυνας και μικρότερης ήττας, είναι προσκλητήριο νίκης. Πρέπει να ξαναβρεθούμε μαζί με τους συντρόφους μας, να πορευτούμε ξανά μαζί με τους ανθρώπους που δώσαμε μαζί κοινούς αγώνες".

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο υφυπουργός επισκέφθηκε την πόλη του Αστακού και ειδικότερα τα καταστήματα στην παραλία, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad