Ορατοί στον ουρανό τεχνητοί δορυφόροι από την SpaceX - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Απριλίου 2020

Ορατοί στον ουρανό τεχνητοί δορυφόροι από την SpaceX


Αρκετοί ήταν εκείνοι που έχουν αναφέρει ότι αντίκρισαν στον ουρανό αυτές τις μέρες μια συστοιχία φωτεινών αντικειμένων που αναβόσβηναν ταυτόχρονα κι επανέρχονταν η φωτεινότητά τους, διαγράφοντας μια πορεία στον ουρανό. Ένα “τρένο” από φώτα στον ουρανό, σύμφωνα με τους ειδικούς - μεταξύ και των οποίων η αστροφυσικός Αναστασία Φιόρη Μεταλληνού που μίλησε στην ΕΡΤ- πρόκειται για τους δορυφόρους Starlink, από την SpaceX του Elon Musk. Είναι συγκεκριμένα τεχνητοί δορυφόροι χαμηλής τροχιάς, με σκοπό την παροχή δορυφορικού internet σε όλη την επιφάνεια της Γης.

Κατασκευάζονται από την εταιρεία «Σπέις – Χ» (“Space – X”), πρωτοπόρο στις ιδιωτικές διαστημικές αποστολές, που συνεργάζεται με τη NASA, η οποία ιδρύθηκε και διοικείται από τον γνωστό επιχειρηματία Έλον Μασκ (Elon Musk).

Δείτε τι ανέφερε η κ. Μεταλληνού:

Στην φάση που εμφανίστηκαν, βρίσκονταν στο στάδιο εκτόξευσης και ανόδου προς την τελική τους τροχιά, των 550 km. Αυτό συνεπάγεται ότι είναι ιδιαίτερα φωτεινοί και πυκνοί, καθώς βρίσκονται χαμηλότερα και δεν έχουν ακόμα τον οριστικό τους προσανατολισμό, ο οποίος επηρεάζει την ανάκλαση του φωτός. Καθώς οι δορυφόροι εκτοξεύονται σε ομάδες των 60 περίπου, μέχρι να λάβουν τις οριστικές τους θέσεις μοιάζουν σαν ένα «τρένο» από φώτα με αρκετούς δορυφόρους να είναι ορατοί στη σειρά. Το συγκεκριμένο ασυνήθιστο θέαμα έχει παρατηρηθεί τυχαία από εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Ο «αστερισμός» των “Starlink” αναμένεται να περιλαμβάνει πάνω από 1500 ενεργούς δορυφόρους, ωστόσο καθώς θα αποσύρονται και θα αντικαθίστανται οι ανενεργοί δορυφόροι, ο συνολικός αριθμός ενεργών και ανενεργών θα είναι μεγαλύτερος (“AstroVox”).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad