Δήμος Ξηρομέρου: Υπεβλήθη η πρόταση για την άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Ξηρομέρου - Ευχαριστίες του Νομικού Προσώπου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Μαΐου 2020

Δήμος Ξηρομέρου: Υπεβλήθη η πρόταση για την άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Ξηρομέρου - Ευχαριστίες του Νομικού Προσώπου


Αστακός, 06 Μαΐου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ. 2646041204
Fax: 2646041204
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεβλήθη σήμερα από το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», πρόταση για αίτημα επιχορήγησης και αιγίδας σχετικά με την πρόσκληση του Υπουργείο Πολιτισμού για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπύρο Χουλιάρα που ανέλαβε εθελοντικά το σχεδιασμό και τη σύνταξη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, της πρότασης με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία και συλλογική μνήμη του Ξηρομέρου και της ευρύτερης περιοχής: μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξή τους στη δημόσια σφαίρα μέσω πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων». Στην τελική διαμόρφωση της τελικής πρότασης συμμετείχαν επίσης εθελοντικά η κ. Μαρία Αγγέλη και ο κ. Βασίλειος Ζαγκότας.

Η επιστημονική ομάδα εργασίας αποτελείται από τους:

  • Σπύρος Χουλιάρας (Ιστορικός MSc, Αρχειονόμος, Αρχαιολόγος, υποψήφιος διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων),
  • Μαρία Αγγέλη (Εκπαιδευτικός, διδάκτορας Κοινωνικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων),
  • Βασίλειος Ζαγκότας (Εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτορας Π.Τ.Δ.Ε. Ιωαννίνων),
  • Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, (Διδάκτορας Φιλοσοφίας, μέλος ΕΔΙΠ ΕΚΠΑ),
  • Χάρις Πόλκα, Αρχαιολόγος, (MSc Βυζαντινής Αρχαιολογίας, υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο),
  • Βασίλειος Σούλας (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ ΔΠΘ, Msc Διαχείριση Τεχνικών Έργων ΕΑΠ),
  • Σοφία Μπούκου, Οικονομολόγος, υπάλληλος ΙΔΟΧ φορέα υλοποίησης (ΝΠΔΔ).

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συλλόγους και φορείς του Δήμου Ξηρομέρου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας και υπέβαλαν ενδιαφέρουσες προτάσεις σχετικά με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Ξηρομέρου:

  • Πολιτιστικός - Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού.
  • Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος - «Η ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ».
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ».
  • Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας.
  • Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου «Η Ζάβιτσα».
  • Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου «Άγιος Γεώργιος».
  • Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρνακα.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη Χολή, πρόεδρο της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας - ΠΑΝ.ΣΥ, για την βοήθειά του και για τις χρήσιμες υποδείξεις του.

Ανεξαρτήτως αν θα τύχει επιχορήγησης η συγκεκριμένη πρόταση ο σκοπός μας είναι η επιστημονική ομάδα να συνεχίσει το έργο της και να συμπεριλάβει σε επόμενες προσκλήσεις τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν από τους πιο πάνω φορείς, καθώς επίσης και η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μελέτης σχετικά με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Ξηρομέρου.

Ο τόπος μας διαθέτει πλούσια και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά και χρέος όλων μας είναι να την προστατεύσουμε και να την αναδείξουμε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad