Ενημέρωση του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Ξηρομέρου για τις Ιχθυοκαλλιέργειες - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Αυγούστου 2020

Ενημέρωση του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Ξηρομέρου για τις Ιχθυοκαλλιέργειες


Θέμα: Ιχθυοκαλλιέργειες

Μετά από δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στα τοπικά ιστολόγια και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 17-8-2020 που έγινε με θέμα τις Ιχθυοκαλλιέργειες (Π.Ο.Α.Η) θαλάσσια πάρκα,  θέλω να ενημερώσω τους δημότες για την κατάσταση που επικρατεί στο κομμάτι αυτό.

1) Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο του Αλιευτικού Συλλόγου το οποίο εστάλη σε όλες τις αναφερόμενες υπηρεσίες που αναγράφονται στην κοινοποίηση του εγγράφου.
(Δ/ΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΥΠΕΝ) - (ΥΠΑΑΤ Δ/ΝΣΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ) -(ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΧΙΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ). Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

2) Μέτα λύπης μου θέλω να δηλώσω ότι σαν Πρόεδρος Αλιέων δεν έχω καλεστεί ούτε μια φορά τον τελευταίο χρόνο από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή για τα συγκεκριμένα θέματα και όχι μόνο άλλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο μας.

Δήμαρχε σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία άμεση να καλέσετε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τον τόπο μας και στοχευμένα πλέον να καταθέσουμε ένα δικό μας σχέδιο (Θαλάσσιο Πάρκο Ιχθυοκαλιέργειας) και να μεταφερθούν εκεί. Νομίζω εάν δεν κινηθούμε άμεσα, η οικολογική καταστροφή που θα επέλθει στον τόπο μας θα είναι μη αναστρέψιμη.

Τέλος θέλω να τονίσω ότι έχει κατατεθεί αίτηση στην Π.Ο.Α.Η από συγκεκριμένη εταιρεία: Για 2 άδειες ιχθυοκαλλιέργειας στον κόλπο του Αστακού.

Ο Πρόεδρος 
Κουνάδης Σπυρίδων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad