Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Δήμο Ξηρομέρου - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Δήμο Ξηρομέρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες,

Όπως όλοι γνωρίζετε η πανδημία του κορωνοϊού είχε επιπτώσεις εκτός των άλλων και στον τομέα του πολιτισμού και των εκδηλώσεων.

Το Νομικό μας Πρόσωπο από την αρχή του έτους είχε σχεδιάσει και προγραμματίσει για το καλοκαίρι του 2020 δράσεις και εκδηλώσεις που είχαν ως σκοπό, πέραν της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, την ανάδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας και την προβολή του τόπου μας. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το αφιέρωμα στην δημοτική μας παράδοση και στον κορυφαίο δημοτικό μας τραγουδιστή Τάκη Καρναβά που θα γινόταν στην Κανδήλα. Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψε να το σχεδιάσουμε όπως εμείς θα θέλαμε, υποσχόμαστε όπως ότι θα υλοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Παρόλο αυτά το Νομικό Πρόσωπο εξέδωσε πρόσκληση προς στους συλλόγους που έχουν έδρα τα χωριά του Δήμου μας να μας υποβάλλουν το πρόγραμμά τους για συνδιοργάνωση, με την παρατήρηση για πιστή εφαρμογή των οδηγιών λόγω του covid-19. Σκοπός μας να διοργανωθούν εκδηλώσεις σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας

Οι σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας ήταν: 

  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου η « Ζάβιτσα»
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρνακα
  • Η Αθλητική Ένωση Αλυζίας
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειών « Ακαρνανικό Φως»
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος « Η Μάνινα»

Πολλοί σύλλογοι λόγω του κορωνοϊού δεν προγραμμάτισαν εκδηλώσεις. Δεν αποκλείσαμε κανένα σύλλογο η φορέα και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση και ιδέα για υλοποίηση δράσεων.

Η ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης για απαγόρευση των πανηγυριών είχε σαν αποτέλεσμα την ματαίωση πολλών εκδηλώσεων από τους συλλόγους μας, όπως για παράδειγμα οι εκδηλώσεις στις Φυτείες, το πανήγυρι της Αγίας Παρασκευής στην Κανδήλα, οι εκδηλώσεις στο Βάρνακα, η γιορτή της σαρδέλας στο Μύτικα . Επίσης πολλές εκδηλώσεις άργησαν να οριστικοποιηθούν. Αυτοί ήταν οι λόγοι που το Νομικό μας Πρόσωπο δεν έδωσε στην δημοσιότητα νωρίτερα κάποιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Προγραμματίσαμε όμως και άλλες δράσεις για τον Αύγουστο. Ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων ο οποίος μας παραχώρησε δωρεάν το χορευτικό του τμήμα για επίδειξη χορών στον Αστακο, καθώς και της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» (η συγκεκριμένη συναυλία θα πραγματοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμη από τεχνικής πλευράς γιατί χρειάζεται ειδική προετοιμασία)

Στο πρόγραμμα μας ακόμη περιλαμβάνονται: Έκθεση εικαστικών δημιουργιών, διήμερα θεατρικών δράσεων, θεατρικές παραστάσεις, χορευτική εκδήλωση, Πολιτιστική εκδήλωση αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο, και αθλητικές δράσεις όπως η διοργάνωση του 1ου διάπλου ακτής Επισκοπής Καλάμου- Φάρος Μύτικα που έχει σαν στόχο και την τουριστική προβολή του τόπου μας.

Επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα, προγραμματίζει μια εκδήλωση στον Αστακό.

Επειδή όμως τα υγειονομικά δεδομένα αλλάζουν σε καθημερινή βάση, θα αναπροσαρμόζουμε το πρόγραμμά με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών. Μπορεί να αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής των εκδηλώσεων, η μορφή τους ή και ακόμη, για την προστασία των εμπλεκομένων (θεατών, εργαζομένων) να ματαιωθούν εκδηλώσεις αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε κάθε περίπτωση θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ισχύουν κατά του covid-19.

Με σεβασμό στην υγεία των δημοτών μας συνεχίζουμε…

Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυγούστου όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μέχρι τέλους Ιουλίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad