Γονείς ξεσηκώθηκαν με ομάδα στο Facebook: «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Αυγούστου 2020

Γονείς ξεσηκώθηκαν με ομάδα στο Facebook: «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»


Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά η χρήση της μάσκας από τους μαθητές, ακόμα και του νηπιαγωγείου, είναι μια είδηση που έχει αναστατώσει πολλούς Έλληνες γονείς.





Δεν είναι λίγοι οι γονείς που διατυπώνουν αντίθετες απόψεις με τα νέα μέτρα και δηλώνουν ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να πάει με μάσκα φέτος στο σχολείο.



Στο Facebook, δημιουργήθηκε ομάδα με τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» στην οποία συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα. Στην ομάδα μπήκαν πάνω από 14.000 μέλη μέσα σε δύο ημέρες.

Στην ομάδα επικρατούν δύο απόψεις: Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως το παιδί τους θα πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο κι αυτοί που σκοπεύουν να μη το στείλουν καθόλου φέτος.










Αυτή δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στα social media αφού υπάρχουν κι άλλες κλειστές ομάδες που διατυπώνουν αντίστοιχες απόψεις χωρίς όμως το περιεχόμενο να είναι δημόσιο.

Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ομάδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Έρευνα ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την δημιουργία σελίδων στο Facebook με τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» ενώ για την πορεία της έρευνας ενημερώνεται και ο εισαγγελέας.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων.

Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Μετά από καταγγελίες πολιτών η ΔΗΕ συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία θα στείλει στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.

Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad