Οριστική ανάδοχος στο έργο της Αμβρακίας Οδού η εταιρεία Μυτιληναίος - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Οριστική ανάδοχος στο έργο της Αμβρακίας Οδού η εταιρεία Μυτιληναίος


Οριστική ανάδοχος στο έργο της Αμβρακίας Οδού αναδείχθηκε η εταιρεία Μυτιληναίος. 

Έπειτα από την πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε το Υπουργείο Υποδομών στους παλαιούς αναδόχους του έργου, σύμφωνα με την προκήρυξη του 2018, προκειμένου να ανανεώσουν τις προσφορές τους, η εν λόγω εταιρεία ήταν η μόνη που εκδήλωσε ενδιαφέρον και, καθώς δεν υπήρξε καμία ένσταση ή προσφυγή, θα αναλάβει την κατασκευή του υπολοιπόμενου δρόμου συνολικού μήκους περίπου 32 χλμ.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση έδωσε από την αρχή της θητείας της την υπόσχεση ότι το έργο της Αμβρακίας οδού θα επανεκκινήσει – και την τήρησε στο ακέραιο.

Έπειτα από τα αδιέξοδα στα οποία είχε οδηγήσει το έργο η προηγούμενη Κυβέρνηση, που δεν προχώρησε με τις συμπληρωματικές συμβάσεις, τακτική που είχε ως αποτέλεσμα σωρεία προσφυγών, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Υποδομών, υπό την καθοδήγηση του κ.Κώστα Καραμανλή, ξεπέρασαν τις δυσκολίες και βρήκαν σύννομη και, κυρίως, αποτελεσματική λύση.

Πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός και δεν υπάρχει τίποτα να μπορεί να καθυστερήσει το έργο. Άμεσα θα κληθεί ο ανάδοχος να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα ελεγχθούν από την Επιτροπή Διαγωνισμού, θα εκδοθεί το πρακτικό, το οποίο θα υπογραφεί από τον Υπουργό ώστε να κατοχυρωθεί το αποτέλεσμα για τον κύριο ανάδοχο. Στη συνέχεια η σύμβαση θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή, καθώς το έργο είναι μεγάλο, και πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται να υπογραφεί.

Η Λευκάδα, αλλά και όλες οι περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, περίμεναν με αγωνία μια Κυβέρνηση που θα είχε την πολιτική βούληση και την αποτελεσματικότητα να λύσει αυτόν τον Γόρδιο Δεσμό.

Σε 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης θα είναι έτοιμη η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, και μέσα σε 30 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το υπόλοιπο έργο, ώστε οι πολίτες της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, θα μπορέσουν επιτέλους να διασχίζουν με ταχύτητα και ασφάλεια έναν υπερσύγχρονο δρόμο, αντάξιο ευρωπαϊκού κράτους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad