Δήμος Ξηρομέρου: Αποφάσεις Επιτροπής Αγώνα κατόπιν τηλεδιάσκεψης την Κυριακή 4 Οκτωβρίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Ξηρομέρου: Αποφάσεις Επιτροπής Αγώνα κατόπιν τηλεδιάσκεψης την Κυριακή 4 Οκτωβρίου


Αστακός 5.10.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ίδρυση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, στην συνεδρίαση της μέσω Τηλεδιάσκεψης που έγινε στις 4 Οκτωβρίου 2020 αποφάσισε:

  • Αρχικά έγινε ενημέρωση των μελών της για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έκανε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξηρομέρου στην κατεύθυνση της ακύρωσης της ίδρυσης της παραπάνω Π.Ο.Α.Υ.
  • Στην συνέχεια αποφάσισε να γίνει μια 11μελή Συντονιστική Επιτροπή για να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στις κινήσεις της.
  • Ομόφωνη ήταν η διαπίστωση ότι πρέπει να γίνει ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, γιατί μόνο με τον αγώνα τους θα έρθει αποτέλεσμα. Στον αγώνα αυτό καλούνται οι Βουλευτές του νομού και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να πάρουν ξεκάθαρη θέση, γιατί η πολιτεία την μια μας λέει ότι η περιοχή προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη και μόνο, και την άλλη ιδρύει σ' αυτή πάρκο Ιχθυοκαλλιεργειών.
  • Σεβόμαστε τους εργαζομένους στις μονάδες που λειτουργούν στην περιοχή, τις οποίες δεν τις αγγίζουμε και λέμε να παραμείνουν ως έχουν, τηρώντας τα πρωτόκολλα που υπάρχουν για προστασία που περιβάλλοντος χωρίς καμία περαιτέρω επέκταση.
  • Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δύο Λαϊκών Συνελεύσεων, τηρώντας τα πρωτόκολλα για τον covid - 19, μια στον Μύτικα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, στις 18:30 και μια στον Αστακό την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, στις 11:00. Οι Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε ανοικτούς χώρους, προκειμένου να ενημερωθούν και κινητοποιηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.
  • Παράλληλα θα κλειστούν ραντεβού για επίσκεψη –ενημέρωση στην Περιφέρεια, στο Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και στους Βουλευτές του Νομού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad