Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η Βελά»: Εργασίες επισκευής και διαμόρφωσης χώρου στη παραδοσιακή κρήνη, παλιό χωριό και πέτρινο γεφύρι - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η Βελά»: Εργασίες επισκευής και διαμόρφωσης χώρου στη παραδοσιακή κρήνη, παλιό χωριό και πέτρινο γεφύρι


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Εργασίες επισκευής και διαμόρφωσης χώρου στη παραδοσιακή κρήνη, στο παλιό χωριό και στο πέτρινο γεφύρι».

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας, με απόφασή του, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επισκευή και διαμόρφωση του πέτρινου περιβάλλοντος χώρου της ιστορικής και με πολλές αναμνήσεις φυσικής πηγής νερού στο παλιό χωριό. Η ιστορική Κρήνη του χωριού μας αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες η βασική πηγή νερού που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας.

Το νερό προέρχεται από τα έγκατα του βουνού, γάργαρο, καθαρό και χωνευτικό.

Σήμερα στις κάνουλες του ρέει ακόμα νεράκι, λίγο αλλά σταθερό. Ξεδιψάει κάθε διαβάτη που επισκέπτεται τα σπίτια και τα καλντερίμια του παλιού χωριού.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας έχει πολύ μικρό ταμείο, λόγο παύσης εκδηλώσεων Covid-19.

Για την κάλυψη των εξόδων επισκευής υπάρχουν προτάσεις από δυο χωριανούς μας που θα προσφέρουν μέρος του κόστους.

Για να καλύψουμε όλα τα έξοδα καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο συγχωριανό μας, που μπορεί και θέλει να προσφέρει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Μετά τη βρύση θα συνεχίσουμε με το γεφύρι στην είσοδο του χωριού από Μαχαιρά το οποίο έχει φθορές.

Για όσους ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν μπορούν να απευθύνονται στη Πρόεδρο του Συλλόγου Ευδοκία Χελώνα 6983719543, στο Ταμία Νίκο Κυριάκο 6973787879 και στο Γραμματέα Πάνο Παπαζώη 6977580532 ή κατάθεση στο λογαριασμό του συλλόγου, γράφοντας το όνομά σας. 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR7301713900006390010256571

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

  Η πρόεδρος          Ο Γραμματέας 
Ευδοκία Χελώνα    Πάνος Παπαζώης 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad