Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις - πληρωμές - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Νοεμβρίου 2020

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις - πληρωμές


Πρεμιέρα στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων κατά τον μήνα Νοέμβριο, ώστε εντός του μήνα να ξεκινήσει η καταβολή των έως 800 ευρώ στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που είτε έκλεισαν είτε πλήττονται σημαντικά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εργοδότες κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους:

  • έως τις 24 Νοεμβρίου οι εργοδότες των κλειστών επιχειρήσεων και
  • έως τις 7 Δεκεμβρίου οι εργοδότες των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση των δηλώσεων καθώς και συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις πληρωμές.

Πρώτα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων και στη συνέχεια αυτοί των πληττόμενων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης στην επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων:

  • Ανά επιδημιολογικό επίπεδο, ή
  • ανά περιφερειακή ενότητα, ή
  • ανά την επικράτεια για τον μήνα Νοέμβριο,

οι επιχειρήσεις εργοδότες κατά την υποβολή των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους πρέπει να λάβουν υπόψη τον κάτωθι πίνακα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad