Προχωρά το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και του παραλιακού μετώπου του Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Ιανουαρίου 2021

Προχωρά το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και του παραλιακού μετώπου του Αστακού


Προχωρά το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και του παραλιακού μετώπου του Αστακού, η πρώτη φάση του οποίου υλοποιείται και αναμένεται η δημοπράτηση της δεύτερης.

Το έργο στηρίζεται από το Ταμείο Συνοχής, καθώς χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με 1,17 εκατ. ευρώ και η ένταξή του πέρασε από σαράντα κύματα, καθώς, όταν ξεκίνησε επί δημαρχίας Πυθαγόρα Σαμαρά, ο φάκελος ήταν ελλιπής και δεν προχώρησε. Έτσι η προσπάθεια επαναλήφθηκε το 2018 και με τις συμπληρωματικές μελέτες που υποβλήθηκαν εγκρίθηκε. Έτσι ο νέος Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, με την ανάληψη των καθηκόντων του «έτρεξε» τις διαδικασίες και ο διαγωνισμός προχώρησε όσο πιο σύντομα γινόταν, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο εργολάβος και να υπογραφεί η σύμβαση.

Με την εγκατάσταση του εργολάβου οι εργασίες ξεκίνησαν με ταχείς ρυθμούς και ήδη κατασκευάζεται η πλατεία στην είσοδο του Αστακού, που θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή και ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη εικόνα του επισκέπτη. Επίσης θα αναβαθμίσει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων που θα έχουν έναν χώρο περιπάτου και αναψυχής στην παραλία, όπου θα μπορούν να κάθονται με ασφάλεια, και να απολαμβάνουν το τοπίο. Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται η πλακόστρωση ενός ακόμη κοινόχρηστου χώρου κοντά στο ΚΤΕΛ, καθώς και πεζοδρομήσεις, πλακόστρωτα και νέα ασφαλτικά στον παράλληλο του παραλιακού δρόμου και τριών καθέτων.

Για την δεύτερη φάση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Αστακού, έχει κατατεθεί πρόταση στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ήδη έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή. Η μελέτη περιλαμβάνει την ανάπλαση των δρόμων της εισόδου της πόλης γύρω από το πάρκο μέχρι τον δρόμο της παιδικής χαράς στην πλατεία που ήδη κατασκευάζεται. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και όπως λέει ο Δήμαρχος, αναμένεται σύντομα να δοθεί και η εντολή δημοπράτησης. Το εν λόγω έργο έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Αν και ο Αστακός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, οι αναπλάσεις και η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης κρίνεται άκρως απαραίτητη για την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου, διότι πρόκειται για μια περιοχή που αναπτύσσεται και τουριστικά, αν λάβει κάνεις υπόψη του ότι οι επισκέπτες που δέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έστω και για την λίγη ώρα που κρατά η αναμονή για την επιβίβαση στο πλοίο για τα Ιόνια Νησιά, είναι χιλιάδες. Αν η πόλη «πάρει τα πάνω της», αρκετός κόσμος θα επιλέξει να μείνει και στον Αστακό, έστω και για μια ημέρα και να απολαύσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης.

i politiki sinoxis dipla mas

Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή δίπλα μας» με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα άρθρα των δημοσιογράφων στο πλαίσιο του έργου «Η Πολιτική Συνοχής δίπλα μας»  είναι ανεξάρτητα από τις απόψεις της ΕΕ και το περιεχόμενο δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad