Ζώνη Π.Ο.Α.Υ. σε απόσταση λίγων μέτρων από χωροθετημένο με ΦΕΚ Ξενοδοχειακό Λιμένα και με επενδυτικά σχέδια δημιουργίας 5άστερου Ξενοδοχείου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Φεβρουαρίου 2021

Ζώνη Π.Ο.Α.Υ. σε απόσταση λίγων μέτρων από χωροθετημένο με ΦΕΚ Ξενοδοχειακό Λιμένα και με επενδυτικά σχέδια δημιουργίας 5άστερου Ξενοδοχείου


Στην υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, μία από τις παραγωγικές ζώνες που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι η Π7 Αρχοντοχωρίου, Παλιολόγγος - Βερίνα.

Η έκταση της συγκεκριμένης παραγωγικής ζώνης είναι 1.065,64 στρέμματα και ακριβώς από πάνω θα υπάρχει και μία υδρανάπαυση η Υ7, έκτασης 940,15 στρεμμάτων.

Η σημερινή υφιστάμενη υποτιθέμενη κατάσταση των μισθωμένων στρεμμάτων με κλουβιά, σύμφωνα με την Σ.Μ.Π.Ε. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας στην περιοχή είναι: Μία μονάδα του Αστερία Α.Ε. με κάτοχο την κα Γερουλάνου 20 στρεμμάτων και μία μονάδα η PLAGTON Α.Ε. του κ. Μπόκα με 15 στρέμματα και πρόκειται με την Π.Ο.Α.Υ., η μεν πρώτη να πάρει άλλα 20 στρέμματα και να γίνει 40 στρέμματα και η δεύτερη άλλα 25 στρέμματα και να γίνει 40 στρέμματα. Γύρω - γύρω θα υπάρχει η παραγωγική ζώνη συν η υδρανάπαυση, όπου συνολικά θα καταλαμβάνει 2.005,79 στρέμματα!!!

Πίνακας από την Σ.Μ.Π.Ε., με την υποτιθέμενη σημερινή υφιστάμενη κατάσταση των μισθωμένων στρεμμάτων και την μελλοντική, καθώς και τις αντίστοιχες δυναμικότητες.


Χάρτης από την Σ.Μ.Π.Ε., με την παραγωγική ζώνη Π7 και την υδρανάπαυση Υ7, συνολικά 2.005,79 στρεμμάτων.


Στην περιοχή και σε απόσταση ελαχίστων μέτρων, από το 2007 με το ΦΕΚ 226/Α.Α.Π./01-06-2007 υπάρχει χωροθέτηση Ξενοδοχειακού Λιμένα έμπροσθεν της μελλοντικής επένδυσης της ξενοδοχειακής εγκατάστασης ιδιοκτησίας Πυθαγόρα και Ευσταθίας Σαμαρά στη θέση Σταυρολιμνιώνας.

Στον ίδιο χώρο και σε έκταση 140 στρεμμάτων, έχουμε το 2011 την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (Π.Ο.) για την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 500 κλινών με συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 250 ατόμων και μαρίνα σκαφών αναψυχής δυναμικότητας ελλιμενισμού 30 - 50 σκαφών, σε οικόπεδο έκτασης 84.761 τ.μ. (επί συνολικού εμβαδού 140.315 τ.μ.) ιδιοκτησίας Πυθαγόρα Σαμαρά και Ευσταθίας Σαμαρά – Ζώμα, στη θέση «Βελλά -Σταυρολιμνιώνας».

Βέβαια οι Περιβαλλοντικοί Όροι με την παρέλευση της 5ετιας έληξαν, γιατί η επένδυση εκείνη την περίοδο της έναρξης της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της επιτήρησης δεν προχώρησε, όμως η ιδιωτική έκταση υπάρχει, η χωροθέτηση με ΦΕΚ Ξενοδοχειακού Λιμένα υπάρχει και είναι απορίας άξιο πως σε απόσταση ελάχιστων μέτρων ήρθε μία Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, να δημιουργήσει πάνω στην ακτογραμμή και σε μικρές αποστάσεις από τις πιο όμορφες παραλίες της Αγριλιάς, μία τεράστια ζώνη για ανάπτυξη ιχθυοτροφείων της τερατώδους έκτασης των 2.005,79 στρεμμάτων!!!

Μιλάμε για ένα σημείο πανέμορφο, με Νότια σε κοντινή απόσταση τις εκπληκτικές παραλίες τις ΒΕΛΑΣ, όπου έχουν κατοχυρώσει ιδιοκτησίες κάτοικοι με δικαστικές αποφάσεις και Βόρεια σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση, τις εκπληκτικές παραλίες της Αγριλιάς και την Περιοχή Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α) 1.700 στρεμμάτων (1.200 στρέμματα κληρονόμων οικογένειας Χιώνη και 500 στρέμματα ΑΕΓΕΚ), συν βέβαια την εν λόγω επένδυση για την οποία σας μιλάμε, η οποία βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο και σε ελάχιστα μέτρα απόσταση.

Εμείς ευχόμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της πανέμορφης παραθαλάσσιας έκτασης των 140 στρεμμάτων, ένα πραγματικό φιλέτο, να δράσουν και να προχωρήσουν την επένδυση του 5άστερου και την δημιουργία του Ξενοδοχειακού Λιμένα, που θα δώσει άλλη δυναμική στην περιοχή, που θα αποτελέσει το έναυσμα της έναρξης των τουριστικών επενδύσεων σε όλο αυτό το κομμάτι, όπως ακριβώς έχει καθοριστεί με αλλεπάλληλες αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων Αιτ/νίας, από το Περιφερειακό Χωροταξικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εγκρίθηκε πρόσφατα, από τον 5ετή Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου.

Φυσικά Π.Ο.Α.Υ. με 2.005,79 στρέμματα για ιχθυοτροφεία και τουριστική ανάπτυξη σε λίγα μέτρα απόσταση, δεν συμβαδίζουν όπως αναφέρεται και από το ίδιο το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών (ΦΕΚ 2505/4.11.2011).

Χωροθέτηση 5άστερου Ξενοδοχείου και Ξενοδοχειακού Λιμένα, σε έκταση ιδιοκτησίας Πυθαγόρα Σαμαρά και Ευσταθίας Σαμαρά – Ζώμα, σε σχέση με την δημιουργία ζώνης Π.Ο.Α.Υ. Απέχουν ελάχιστα μέτρα.


Τοπογραφικό του Ξενοδοχειακού Λιμένα, σε έκταση ιδιοκτησίας Πυθαγόρα Σαμαρά και Ευσταθίας Σαμαρά – Ζώμα, όπως επισυνάπτεται στο ΦΕΚ 226/Α.Α.Π./01-06-2007.



Μία πανέμορφη παραθαλάσσια έκταση 140 στρεμμάτων, ένα πραγματικό φιλέτο ιδανικό για τουριστική αξιοποίηση που θα δώσει το έναυσμα για τουριστικές επενδύσεις στην πολύ προνομιούχα αυτή περιοχή.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad