Επικοινωνία Καραγκούνη - Κεραμέως με αφορμή ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Μαΐου 2021

Επικοινωνία Καραγκούνη - Κεραμέως με αφορμή ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα




ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 07/05/2021

Επικοινωνία πραγματοποίησε σήμερα 07/05/2021 ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με αφορμή ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα. Συζήτησαν για το κατά πόσο είναι εφικτό να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία όσον αφορά τις προϋποθέσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς και ΑΤΕΙ μαθητών που έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους.

Ο κος Καραγκούνης ζήτησε από την Υπουργό να εξετασθούν οι δυνατότητες ώστε να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο με ευεργετικές διατάξεις για τους μαθητές που ανήκουν στην ανωτέρω κατηγορία έχοντας ως παράδειγμα περιπτώσεις όπως αυτών που άνηκαν σε περιοχές που είχαν πληγεί από σεισμούς ή από πυρκαγιές ή από άλλου είδους φυσικές καταστροφές και καθ΄ υπέρβαση έτυχαν ειδικό ποσοστό μοριοδότησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η κα Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και πως την έχει ήδη απασχολήσει και την ιδία προσωπικά αλλά και τις υπηρεσίας του υπουργείου λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Η κ Κεραμέως ανέφερε ότι θα προσπαθήσει σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες και εμπλεκόμενες υπηρεσίες να δει τη συγκεκριμένη περίπτωση πιο ειδικά λαμβάνοντας υπόψη και τα συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία και να υπάρξει εκ νέου συζήτηση. Θα ήταν μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για όσα παιδιά προσπαθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad