Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Ορατή από τον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Ιουλίου 2021

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Ορατή από τον Αστακό


Μαίνεται η φωτιά στην Κεφαλονιά, με τα χωριά Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο και Πάστρα να εκκενώνονται μετά από απόφαση του δημάρχου. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικές επιχειρούν, με τους ανέμους να μην βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (03/07) στην Κεφαλονιά. Το βράδυ ο δήμαρχος Αργοστολίου αποφάσισε την εκκένωση τριών ακόμα χωριών και πιο συγκεκριμένα των Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο και Πάστρα.

Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτη καθώς η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά σε σπίτια.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς καθώς το βράδυ δεν μπορούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, μεταβαίνουν με αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβέστες από 1η ΕΜΑΚ, ενώ άλλοι 16, με οκτώ οχήματα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη. Συνολικά, θα επιχειρούν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα και από αέρος επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Να σημειωθεί ότι στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Κράτσα: Ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα.

"Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα", είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Κράτσα, προσθέτοντας ότι "οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ".

Παράλληλα, η κ. Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Όπως είπε την ειδοποίησαν ότι "τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη".

Η φωτιά είναι ορατή από τον Αστακό. Δείτε τις φωτογραφίες:

Φώτο: facebook

φώτο: facebook

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad