Η Λαϊκή Συσπείρωση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Ιουλίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό


Με αφορμή την ανακοίνωση για το κλείσιμο 64 καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, μεταξύ των οποίων και αυτό του Αστακού, ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της τράπεζα και τον λαό της περιοχής και τους καλούμε να παλέψουν κόντρα στην ερημοποίηση του τόπου.

Καθώς το κλείσιμο του υποκαταστήματος Αστακού, θα φέρει ένα σωρό δυσκολίες στην ζωή των αγροτικών και εργατικών οικογενειών του τόπου. Οι οικονομικές συναλλαγές των αγροτών και εκατοντάδων συνταξιούχων γίνονται μέσω του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς που είναι εγκατεστημένο στον Αστακό. Από εδώ και στο εξής θα υποχρεώνονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, την στιγμή όπου τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες των κατοίκων.

Το λουκέτο στο υποκατάστημα Αστακού της Τράπεζας Πειραιώς δεν γίνεται τυχαία. Είναι μέρος συνολικότερων σχεδιασμών στον τραπεζικό κλάδο. Τα σχέδια αναδιαρθρώσεων των τραπεζών περιλαμβάνουν κλείσιμο καταστημάτων, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες, μειώσεις του προσωπικού με “εθελούσια” προγράμματα εξόδων. Γίνονται με σκοπό να “θωρακιστούν” οι τράπεζες.

Συνοδεύονται από μια σειρά μέτρα όπως η μείωση του λειτουργικού κόστους, η ψηφιοποίηση της εργασίας, η μείωση των “κόκκινων” δανείων με την ταυτόχρονη πίεση στα λαϊκά νοικοκυριά για αποπληρωμή τους, με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Στο στόχαστρο είναι και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες, με τις απολύσεις προσωπικού με οποιοδήποτε τρόπο (“εθελούσιες”, αποσχίσεις, ενοικίαση κτλ), το κλείσιμο καταστημάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας και τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Και προφανώς όλα τα παραπάνω έχουν την πλήρη στήριξη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγουμένων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπου νύχτα και μέρα νομοθετούν για την στήριξη του κεφαλαίου, ρίχνοντας ολοένα και πιο πολλά βάρη στις πλάτες του λαού.

Καλoύμε το λαό να παλέψει ενάντια στην ερήμωση της υπαίθρου, για να μην κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό. Στον σημερινό τρόπο ανάπτυξης, που τον χαρακτηρίζει η αναρχία στην παραγωγή και η ανισομετρία στην ανάπτυξη, πλήττονται ιδιαίτερα οι αγροτικές περιοχές, οι περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα. Αυτή η πολιτική δεν παίρνει από “μερεμέτια”, πρέπει να ανατραπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad