Δρομολόγηση έργου ύψους 6,7 εκ. ευρώ στο Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Νοεμβρίου 2021

Δρομολόγηση έργου ύψους 6,7 εκ. ευρώ στο Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΣΙΝΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία αφορούσε το μεγάλο πλημμυρικό πρόβλημα που εδώ και μέρες απασχολεί το Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε την δρομολόγηση των διαδικασιών και τη χρηματοδότηση με 6,7 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων – καθαρισμός & διάνοιξη τάφρου και αποκατάσταση βλαβών αναχωμάτων στον ΤΟΕΒ Λεσινίου της ΠΕ. Αιτωλοακαρνανίας», έπειτα από πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Δίνουμε μια ολιστική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα με την διάνοιξη αυλακιου απορροής προς τη θαλάσσια περιοχή, ενώ αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα με τα αναχώματα σε μήκος 14 χλμ» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Το έργο, που θα εκτελεσθεί μέσω δύο υποέργων, α) εργασίες αποκατάστασης βλαβών, καθαρισμού & διάνοιξης τάφρου Γεροπόρου ΤΟΕΒ Λεσινίου, β) Εργασίες αποκατάστασης βλαβών αναχωμάτων τάφρων Γεροπόρου και Αγ. Δημητρίου στο ΤΟΕΒ Λεσινίου, περιλαμβάνει εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες με μεγάλο ύψος βροχής, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες σε χείμαρρους, ρέματα και αρδευτικούς τάφρους στους Δήμους Ξηρομέρου, Μεσολογγίου, Θέρμου , Αγρίνιου και ειδικά στην περιοχή του κτήματος Λεσινίου και της Τάφρου του ΤΟΕΒ Γεροπόρου. Σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, καλλιεργήσιμες περιοχές πλημμύρισαν και κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Οι πληγείσες περιοχές του κτήματος Λεσινίου και οι τάφροι του Γεροπόρου και του Αγ. Δημήτριου του ΤΟΕΒ εκτιμήθηκε ότι απαιτούν άμεση αποκατάσταση καθώς επερχόμενες βροχοπτώσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν επιπλέον καταστροφές και πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό γιατί, μετά την εκδήλωση εκτάκτων καιρικών φαινομένων, αλλάζουν οι μηχανισμοί απορροής της βροχής στο υδρογραφικό δίκτυο της περιοχής, σε και δημιουργούνται νέες συνθήκες που επαυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων το οποίο επιτείνεται υπό το πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής.

Στη σύσκεψη για το Λεσίνι συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Μασίκας.

Δηλώσεις, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/vNjo6LfXEqI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad