Με 3 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Δεκεμβρίου 2021

Με 3 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας


16 Δεκεμβρίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με 3 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Με το ποσό των 3.000.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το έργο «Διάνοιξη τάφρων καθαρισμός ερεισμάτων και πρανών, διαμόρφωση κόμης δέντρων, κοπή / εκρίζωση βλάστησης και αποκατάσταση μικροβλαβών» στο σύνολο του εθνικού δικτύου της Περιφέρειας.

Τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, σημειώνοντας τη σημασία του, ιδιαίτερα σε μία εποχή όπου η Δυτική Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα από φυσικές καταστροφές και η διατήρηση του εθνικού οδικού δικτύου σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας είναι ακόμα πιο αναγκαία.

Σημειώνεται ότι το έργο, του οποίου η χρονική διάρκεια εκτείνεται μέχρι το τέλος του 2022, προβλέπει μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση βλαφθέντων στηθαίων και πινακίδων σήμανσης, αποκαταστάσεις διαγραμμίσεων, καθαρισμούς ερεισμάτων, διανοίξεις τάφρων, περιποίηση δέντρων και γενικά, αποκατάσταση των μικροβλαβών που υποδεικνύονται στο εθνικό δίκτυο. Επιπλέον, υπάρχει η πρόβλεψη ώστε ο ανάδοχος να μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτηθεί για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και προβλημάτων.

«Η προσπάθεια να διατηρήσουμε τους πιο σημαντικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειάς μας σε υψηλά στάνταρ ποιότητας και ασφάλειας, είναι διαρκής. Και το πόσο σημαντική είναι αυτή η προσπάθεια φαίνεται ιδιαίτερα στις περιόδους όπου οι ανάγκες της κοινωνίας γίνονται μεγαλύτερες, όπως αυτή που διανύουμε λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία» σημείωσε ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad