Η Περιφέρεια στο πλευρό των Δήμων και των πολιτών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για τις πρωτόγνωρες καταστροφές μετά την κακοκαιρία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Δεκεμβρίου 2021

Η Περιφέρεια στο πλευρό των Δήμων και των πολιτών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για τις πρωτόγνωρες καταστροφές μετά την κακοκαιρία


14 Δεκεμβρίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια στο πλευρό των Δήμων και των πολιτών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για τις πρωτόγνωρες καταστροφές μετά την κακοκαιρία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την αποτύπωση και καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ετοιμάζοντας παράλληλα τεκμηριωμένα αιτήματα χρηματαδότησης έργων και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, το σύνολο του δυναμικού της Περιφέρειας έχει τεθεί σε κινητοποίηση, ενώ παράλληλα, σε διαρκή επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, συνδράμοντας τις υπηρεσίες των Δήμων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε κάθε περίπτωση όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη, όπως για παράδειγμα συμβαίνει τις τελευταίες ώρες σε ορεινές περιοχές του Δήμου Αγρινίου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο και σπάνιο κατολισθητικό φαινόμενο.

Στην περιοχή (Μεσάριστα, Άνω Κεράσοβο, Άνω Μακρινού, κλπ) βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μαζί με τον δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου και τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος έσπευσε για να πραγματοποιήσει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Ο κ. Λέκκας μίλησε για ένα φαινόμενο σπάνιας έντασης που δυστυχώς, έχει πλήξει ανεπανόρθωτα καίριες υποδομές και βέβαια, τους κατοίκους των ορεινών οικισμών, οι οποίοι έχουν δύσκολη ή και μηδενική πρόσβαση.

Αντίστοιχες εικόνες όμως παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, η οποία δέχτηκε ένα τρομερό χτύπημα, με αποτέλεσμα όλοι οι Δήμοι να παρουσιάζουν, εκτός από πλημμυρικά φαινόμενα και σημαντικά προβλήματα υποδομών.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Φαρμάκης, έχει ήδη ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών που έχουν ανακύψει. «Αυτή τη στιγμή, πρωτίστως μας νοιάζει είναι η ασφάλεια των πολιτών και η κάλυψη με κάθε δυνατό τρόπο των επειγουσών αναγκών τους. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη μας είναι παντού, ενισχύοντας τις προσπάθειες των Δήμων. Όμως η Αυτοδιοίκηση από μόνη της δεν μπορεί να καλύψει το εύρος των πληγών που άνοιξαν και οι οποίες πρέπει να επουλωθούν και μάλιστα, με ταχύτατο αλλά και μακροπρόθεσμο τρόπο. Για τον λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας, αλλά και η ενίσχυσή τους με εξοπλισμό και προσωπικό. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστροφές. Το μεγάλο χτύπημα που έχει δεχτεί η Δυτική Ελλάδα απαιτεί εξίσου δυνατή υποστήριξη» σημειώνει ο Περιφερειάρχης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad