Δολοφονία Αλκη: Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ο 20χρονος Αλβανός - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Αλκη: Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ο 20χρονος Αλβανός


Στα ελληνοαλβανικά σύνορα της Κρυσταλλοπηγής εμφανίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Αλκη, και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως είχε φύγει από την Κορυτσά και πήγαινε προς τα σύνορα με σκοπό να παραδοθεί, όπως και έγινε.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται πως «εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη στα ελληνοαλβανικά σύνορα , δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, 20χρονος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη».

Ο Αλβανός είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου Αλκη, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

Ο 20χρονος που αμέσως μετά τη δολοφονία του Άλκη είχε διαφύγει στην Αλβανία και για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, είχε προαναγγείλει μέσω του συνηγόρου του ότι θέλει να παραδοθεί.

Νωρίτερα, στη μια μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τον πατέρα του εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κορυτσάς και παραδόθηκε στην αλβανική αστυνομία.

«Πήγε και παραδόθηκε μόνος του. Έχει συναίσθηση της κατάστασης και συναινεί στην έκδοσή του». Με αυτά τα λόγια ο κ. Παρασκευάς Σπυράτος, δικηγόρος του 20χρονου Αλβανού έδωσε το στίγμα των προθέσεων του εντολέως του.

Μιλώντας στο protothema.gr, o κ. Σπυράτος ανέφερε πως ο καταζητούμενος ειχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του, ενώ επισήμανε πως «Είχε ωριμάσει στο μυαλό του το βάρος της υπόθεσης. Έχει συναίσθηση των πραγμάτων. Και γνωρίζει που έρχεται. Και θα συναινέσει στην έκδοση του. Μιλάει για επουσιώδη συμμετοχή. Επέβαινε στο λευκό Citroen πίσω από τον συνοδηγό. Είναι διαδικαστικ'ο το θέμα της έκδοσης πλέον».

Αξίζει να επισημανθεί, οτι ο 20χρονος μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του έφυγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης και μέσω Κρυσταλοπηγής κρύφτηκε στην Κορυτσά. Χθες εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη μια το μεσημέρι παραδόθηκε στις αρχές.

Με την σύλληψη και την παράδοσή του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και τα 11 πρόσωπα που τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου έκαναν την φρικτή επιδρομή στην περιοχή του γηπέδου Χαριλάου όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και μαχαιρώθηκε ο 19χρονος φοιτητής Άλκης Καμπανός.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 20χρονος επέβαινε στο λευκό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η ομάδα των χούλιγκαν που δολοφόνησαν τον Άλκη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων 10 κακοποιών και τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία ήταν το πρόσωπο που κρατούσε ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη.

«Εχω μετανιώσει για ό,τι έγινε - Φοβάμαι, θα τα πω όλα στον ανακριτή»


Τον φόβο του για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, εξέφρασε, λίγο πριν παραδοθεί στις αλβανικές αρχές ο 20χρονος που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη. Παράλληλα, έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου, λέγοντας πως έχει μετανιώσει.

O 20χρονος που σύμφωνα με τα αλβανικά Μέσα ονομάζεται Roxhers Demirazi αλλά στα social media εμφανίζεται ως «Geri Outlaw» είπε πως έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Για την απόφασή του να διαφύγει στην Αλβανία, είπε: «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα... Ήταν να φύγουν ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου. Τους είπα να πάω κι εγώ μαζί τους. Φοβήθηκα... δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε το ήθελα... Φοβήθηκα απλώς... Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, το πήρα απόφαση μόνος μου».

«Ζω μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όχι για εμένα. Όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή», ανέφερε.

Για τον ρόλο του στην επίθεση και αν μαχαίρωσε τον Άλκη, είπε: «Θα το πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση και να δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή», ενώ απευθύνθηκε και στους γονείς του Άλκη: «Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Έχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

Τέλος, ζήτησε από τη δική του οικογένεια «να σταθούν δυνατοί». «Τους έχω φέρει σε δύσκολη θέση. Ούτε εγώ ούτε εκείνοι θέλαμε να βρεθώ σε αυτή τη θέση» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad