Πρόσκληση για ειδική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου, τη Κυριακή 29 Μαΐου - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Πρόσκληση για ειδική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου, τη Κυριακή 29 Μαΐου


Αστακός, 23.5.2022
Αριθ. πρωτ.: 4698

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)

Καλεί σε Ειδική Δια Ζώσης Συνεδρίαση την 29η Μαΐου 2022, ημέρα της εβδομάδας Κυριακή και ώρα 08:00 μ.μ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 95 και παρ. 1 του άρθρου 159 του Ν. 3463/2006 όπως ισχύει, των άρθρων 67 & 266 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει σε συνδυασμό με την ΚΥΑ ΔΙα/Γ.Π.οικ. 27397/2022 - ΦΕΚ 2369/Β/14-5-2022 για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα ημερήσιας διάταξης:

ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ OIK. ΕΤΟΥΣ 2022.

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ – ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Στην συνεδρίαση καλούνται να συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος Διοικητικών & Οικονομικών Στρατομήτρος Ιωάννης, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μακρής Ιωάννης, καθώς και η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης Ραλάτου Ζαχαρούλα, προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
2. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
3. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
4. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
5. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
7. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
9. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
10. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
11. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
12. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
14. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ
15. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
16. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
17. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
18. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
19. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
20. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
21. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
22. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
23. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
24. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
25. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
26. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Κοιν.
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ


1 σχόλιο:


 1. Η Δήλωση που κατέθεσαν οι 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 16 Μαΐου και αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022.


  ΔΗΛΩΣΗ

  Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός συντάσσονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι κατόπιν παρεμβάσεων στην και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
  Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στα πλαίσια του νόμου ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, αντί να εναρμονιστεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία άρα αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία των δημοτών, εμμένει αδικαιολόγητα στην απόφαση του να προχωρήσει με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και διαπραγμάτευσης σε έργα βιτρίνας και μάλιστα με εργολάβους της αρεσκείας του.
  Θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένη πολιτική δεν συνάδει με το νόμο και την ηθική τάξη και τούτο διότι, σύμφωνα με την μελέτη που έχει συνταχθεί, θα εκτελεστούν έργα βιτρίνας και όχι τέτοια που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση των δημοτικών κοινοτήτων σε θέσεις και σημεία που συνεχώς πλήττονται από θεομηνίες.
  Η πρόταση μας είναι ότι θα πρέπει τα χρήματα να διατεθούν σε πραγματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για τοποθεσίες που πράγματι το έχουν ανάγκη και κυρίως αυτές που πλήττονται επανειλημμένα από έντονα καιρικά φαινόμενα.
  Για την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική και την άνευ λόγου εμμονή στο συγκεκριμένο θέμα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στους πολίτες και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

  Ερωτόκριτος Γαλούνης (Επικεφαλής Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης)
  Γαζέτας Παναγιώτης
  Κακούρης Ηλίας
  Καρφής Θωμάς
  Ρετούλης Θωμάς
  Στάικος Παναγιώτης (Επικεφαλής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου)
  Ζορμπάς Ιωάννης
  Κολοβός Χρήστος
  Γεωργούλας Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)
  Γκόλιας Παναγιώτης (Ανεξάρτητος)
  Ζώγας Νικόλαος (Ανεξάρτητος)
  Λαϊνάς Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)
  Λιβάνης Θεόδωρος (Ανεξάρτητος

  Όσο με την παράγραφο της παραπάνω ΔΗΛΩΛΗΣ : << και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. >> δέν αποτυπώνεται επακριβώς η πραγματικότητα , δέν αναγνωρίζω πολιτικά και την ΔΗΛΩΣΗ των υπογραφόντων δημοτικών συμβούλων του δήμου μας.
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
  του δήμου μας :《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad