Δήμος Ξηρομέρου: Ενημέρωση για την έναρξη ανάρτησης προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Ιουνίου 2022

Δήμος Ξηρομέρου: Ενημέρωση για την έναρξη ανάρτησης προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων


Αστακός 15.6.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 2308/1995, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ότι με την με αριθμ. 185/10/26-05-2022 απόφαση του Δ.Σ. του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο ορίστηκε η 14η Ιουνίου 2022 ως ημερομηνία έναρξης της ανάρτησης των Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων επί των ακινήτων που βρίσκονται στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και συγκεκριμένα στους Καλλικρατικούς ΟΤΑ:

Α) Ακτίου-Βόνιτσας.
Β) Αμφιλοχίας.
Γ) Θέρμου.
Δ) Ναυπακτίας.
Ε) Ξηρόμερου.
ΣΤ) Από τον Δήμο Ιεράς πόλης Μεσολογγίου, οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Αγίου Γεωργίου, Αγίου Θωμά, Άνω Κουδουνίου, Ευηνοχωρίου, Κατοχής, Λεσινίου (Παλαιοκατούνας)*, Μουσούρων, Πενταλόφου, Ρετσινών, Φραγκουλαίικων
Ζ) Από τον Δήμο Αγρινίου προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Αγαλιανού, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ανδρέου, Αγίου Βλασίου, Άκρων, Αμπελίων, Άνω Κερασόβου, Γαβαλούς, Γουριώτισσης, Γραμματικούς, Δαφνίας, Ζευγαρακίου, Καλλιθέας, Καλυβίων, Καστανούλας, Καστρακίου, Κάτω Κερασόβου, Κάτω Μακρυνούς, Καψοράχης (Παλαιοχωρίου)*, Κερασέας, Κλεισορρευμάτων, Κυπαρίσσου, Κύρα Βγένας, Κυψέλης, Λαμπιρίου, Λεπενούς, Μακρινούς, Ματαράγκας, Ματσουκίου, Μεσαρίστης, Νερομάννας, Οχθίων, Παλαιοκαρυάς, Παντάνασσης, Παππαδάτων, Πεντακόρφου, Ποταμούλας (Μεσολογγίου), Ποταμούλας (Τριχωνίδος), Ρίγανης, Σαργιάδας, Σιδηρών, Σιτομένων, Σκούτερας, Σκουτεσιάδας, Σπαρτιάς, Σπολαίτης, Στράτου,
Τριχωνίου, Χούνης, Ψηλόβραχου.

Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν κατά την παραπάνω ημερομηνία στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο (2) μήνες.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωση κτηματολογικών στοιχείων κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες.
Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος, η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την 15η Απριλίου 2023. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Η υποβολή των ανωτέρων γίνεται και ηλεκτρονικά μέσω του «Ε-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Από την έναρξη, εξάλλου, της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995, όπως ισχύει, που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 3 του ως άνω άρθρου, από την ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης και έως τις πρώτες εγγραφές «... δεν επιτρέπεται η καταχώριση στα βιβλία μεταγραφών και υποθηκών οποιασδήποτε εγγραπτέας πράξης, στην οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης, αν δεν μνημονεύεται σε αυτήν ότι επισυνάπτεται το πιστοποιητικό που προβλέπεται στην παράγραφο 1, καθώς και, αν δεν επισυνάπτεται στη σχετική αίτηση προς τον υποθηκοφύλακα, έντυπο δήλωσης ... και αντίγραφο της πράξης. Εάν στη μεταγραπτέα δικαιοπραξία έχει επισυναφθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τοπογραφικό διάγραμμα, αντίγραφό του συνοδεύει τη δήλωση αυτή».
Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθ. 2 παρ. 6 τελευταίο εδάφιο του ίδιου νόμου «Μετά την έναρξη της προθεσμίας που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 5 απαγορεύεται η μεταγραφή, εγγραφή ή σημείωση οποιασδήποτε πράξης στα τηρούμενα στα υποθηκοφυλακεία βιβλία, εφόσον στην αίτηση που υποβάλλεται προς τον υποθηκοφύλακα δεν επισυνάπτεται δήλωση εγγραπτέου δικαιώματος της παραγράφου 1, απευθυνόμενη προς τον αρμόδιο για την κτηματογράφηση φορέα που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 1 σε σχέση με το δικαίωμα, στο οποίο αφορά η πράξη»
.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Συνημ.: Πίνακας Γραφείων Κτηματογράφησης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ:
Πρώην Δημαρχείο Στράτου, 12ο χλμ. Εθνικής Οδού Αγρινίου-Αμφιλοχίας, ΣΤΡΑΤΟΣ 30150
Τηλέφωνο: 26410-71780, 26410-71781, 26410-71017
Ημέρες/Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8.30-16.30 και Τετάρτη 8.30-
20.30
e-mail: kt15.stratos.anartisi@gmail.com

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad