istorima.org: Γίνε ερευνητής και αφηγητής του τόπου σου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Ιουνίου 2022

istorima.org: Γίνε ερευνητής και αφηγητής του τόπου σου


Ημερομηνία 2.6.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σου αρέσει να ακούς ιστορίες και να μαθαίνεις καινούργια πράγματα.
Αγαπάς τον τόπο σου και θέλεις να διασώσεις ιστορίες που χάνονται. Είσαι νέος 18 – 35 ετών και αναζητάς εργασία. Tότε ίσως το Ιstorima είναι αυτό που ψάχνεις.

Το Istorima (www.istorima.org) είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την δημιουργία ενός μεγάλου αρχείου προφορικών ιστοριών της Ελλάδας και την προσφορά προσωρινής απασχόλησης σε νέους όλης της χώρας.

Πάνω από 1500 Ερευνητές θα εκπαιδευτούν στην μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας και της συνέντευξης και θα συλλέξουν πάνω από 50 000 προφορικές ιστορίες από κάθε γωνιά και τόπο της Ελλάδας. Οι ιστορίες θα συμπεριληφθούν σε ένα μεγάλο αρχείο προφορικών ιστοριών ανοικτό στους ερευνητές και στο κοινό. Επιλεγμένες ιστορίες θα ανεβαίνουν στο www.istorima.org.

Το Istorima πραγματοποιείται με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος ''Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων''.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Καναδά. Εμπνευστές του έργου είναι η ιστορικός και Provost του New York University Katherine Fleming και η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.

Πρόσκληση συμμετοχής για τους νέους που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ομάδα του Istorima θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Για τα επόμενα 4 χρόνια θα ακολουθήσουν προσκλήσεις για συμμετοχή σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Μείνετε συντονισμένοι!

Για όσους ενδιαφέρονται η φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad