Δήμος Ξηρομέρου: Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων να προχωρήσουν άμεσα στην δήλωσή τους - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Ξηρομέρου: Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων να προχωρήσουν άμεσα στην δήλωσή τους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων και οι κληρονόμοι τέτοιων όπλων, που δεν έχουν προβεί σε ανανέωση ή μεταβίβαση του δελτίου κατοχής, όπως ΑΜΕΣΑ με προσωπική τους ευθύνη ενδιαφερθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσερχόμενοι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ). Ξηρομέρου, εάν η κατοικία τους υπάγεται στην κατά τόπο αρμοδιότητα τού Α.Τ. Ξηρομέρου, διαφορετικά στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους.

Όσοι κάτοχοι τέτοιων όπλων δεν προβούν στην ανανέωση ή μεταβίβαση θα έχουν τις ανάλογες ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 2168/1993 "Περί όπλων", όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1, άρθρο 6 του Ν. 4678/2020, με ισχύ την 20 Μαρτίου 2020.

Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1) Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας Ψυχίατρου, από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας τού ενδιαφερόμενου,
2) Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή γενικής ιατρικής, από το οποίο να προκύπτει η απουσία οργανικών νοσημάτων και συνεπώς η σωματική ικανότητα και καταληλλότητα του ενδιαφερομένου να φέρει όπλο, (τα ως άνω πιστοποιητικά παραδίδονται από τούς ιατρούς, στο πρόσωπο πού ζήτησε την εξέταση του εντός σφραγισμένων φακέλων),
3) Ηλεκτρονικό παράβολο: 10,20 € (κωδικός 6193),
4) Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες,
5) Προσκόμιση: α.) παλαιάς άδειας κατοχής και β.) κυνηγετικού όπλου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad