Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης για την έμφυλη βία στο Δημαρχείο Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Δεκεμβρίου 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης για την έμφυλη βία στο Δημαρχείο Ξηρομέρου


Ημερομηνία 14-12-2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, η εκδήλωση ενημέρωσης που οργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων του Δήμου Ξηρομέρου για την έμφυλη βία.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Αθανασία Δημητρίου, ψυχολόγος, δρ. της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Οδυσσέας» - ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο.

Η δρ. Δημητρίου ανέλυσε την ψυχολογική κατάσταση των γυναικών που υπόκεινται βία και τους λόγους για τους οποίους διστάζουν να προβούν σε καταγγελίες.

Στη συνέχεια, η κυρία Αμαλία Βούλγαρη, Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Δυτικής Ελλάδας, έδωσε σαφές πλαίσιο των δυνατοτήτων και των υποδομών που διατίθενται στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας για κακοποιημένες γυναίκες.

Προηγουμένως, η κυρία Γεωργία Λιάλιου, καθηγήτρια φιλόλογος και μέλος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ξηρομέρου, προέβη σε μια σύντομη εισαγωγή στο υπό ανάλυση θέμα, ενώ ο εκπαιδευτικός Βασίλης Ζαγκότας, δρ. της Σχολής Επιστημών της Αγωγής Ιωαννίνων και συντονιστής της εκδήλωσης, έδωσε ένα αδρό περίγραμμα των ενδείξεων που κινητοποιούν τους εκπαιδευτικούς σε φαινόμενα βίας καθώς και των ενεργειών που απαιτούνται μετά τη διαπίστωσή τους και για το ίδιο αντικείμενο μίλησε και ο Δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα Ανδρέας Ζαρκαδούλας.

Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε αρκετός κόσμος απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, η κα Χριστίνα Ταπραντζή ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και έχουσα την ευθύνη της διοργάνωσης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών, κα Γιάννα Ρεπάνη-Ζούλα ως συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης και η κα Πηγή Γρύλλια, πρόεδρος του ΣΓΚ του Καραμουζείου Γυμνασίου Αστακού.

Η εκδήλωση έκλεισε με θεατρικό δρώμενο που οργάνωσαν οι μαθητές του ΓΕΛ Αστακού Παναγιώτης Γερογιάννης, Ραφαήλ Καρακώστας, Κατερίνα Ντούκα και Σοφία Παντελή υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, Ευσταθίας Γαλάνη και Παρασκευής Καλαϊτζίδου, δ/ντριας του ΓΕΛ Αστακού.

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης έρχεται να προστεθεί στις δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης που έχει αναλάβει προκειμένου να συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας. Προς τούτο αναμένονται και άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον με συμμετοχή και άλλων θεσμικών φορέων.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ
ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΙΑΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΖΑΓΚΟΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΤΣΙΑ ΒΑΪΑ

Δείτε φωτογραφίες:











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad