Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Καρπενησίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Καρπενησίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Καρπενησίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν έργα αποκατάστασης βλαβών τοιχίων και κατολισθήσεων στην Ε.Ο. 38 «Αγρίνιο-Καρπενήσι» (εντός των διοικητικών ορίων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) καθώς σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023,ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης του έργου που είναι προϋπολογισμού 2.000.000.00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενώ η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες.

Η σύμβαση περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία του οδικού άξονα, όπου θα κατασκευαστούν νέα τοιχία ή συρματοκιβώτια προκειμένου να προφυλάσσουν από καταπτώσεις, ενώ θα υπάρξει και αποκατάσταση τοιχίων και επισκευές στο οδόστρωμα που θα διασφαλίσουν την καλή προσπελασιμότητα του οδικού άξονα.

«Οι προσπάθειές μας για βελτίωση των οδικών αξόνων και της προσπελασιμότητας είναι διαρκείς. Ο οδικός άξονας που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι είναι ένας από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες, όχι μόνο της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά συνολικά της Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε για βελτίωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, διεκδικώντας παράλληλα την ανάδειξη και αναβάθμισή του σε σύγχρονη οδική αρτηρία» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad