Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το ιστορικό αφιέρωμα «Παντελής Καρασεβδάς – Τρεις ζωές» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Μαρτίου 2023

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το ιστορικό αφιέρωμα «Παντελής Καρασεβδάς – Τρεις ζωές»


Παρουσιάστηκε νωρίτερα το απόγευμα στο Αγρίνιο το ιστορικό αφιέρωμα «Παντελής Καρασεβδάς – Τρεις ζωές» του οποίου συγγραφείς είναι ο Αγρινιώτης δημοσιογράφος Κωστής Τσιακανίκας και ο ιστορικός και δημοτικός σύμβουλος Αμφιλοχίας Νίκος Χούτας.

Το βιβλίο των 318 σελίδων αποτυπώνει την συγκλονιστική ιστορία του Παντελή Καρασεβδά, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό, που έφτασε στον βαθμό του Υποστρατήγου κερδίζοντας κάθε βαθμό στην ιεραρχία επ’ ανδραγαθία!

Ο Παντελής Καρασεβδάς όπου έφυγε από τη ζωή το 1946 (1876 – 1946) πάμπτωχος και φορώντας ένα βραχιόλι με τις σφαίρες που είχαν λαβώσει το κορμί τους στις μάχες, «έγραψε ιστορία» με «χρυσά γράμματα» καθώς στην πορεία της ζωής του υπήρξε Oλυμπιονίκης, στρατιωτικός, πολιτικός, φιλελεύθερος Βενιζελικός, οραματιστής και αντιστασιακός, Πρόεδρος του Πανελληνίου, Πρόεδρος του Παναθηναϊκού και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής!

Το «αποτύπωμα» του Π. Καρασεβδά μπορεί να αποτελέσει και σήμερα παράδειγμα προς μίμηση, καθώς πέραν όλων των άλλων «διψούσε» συνεχώς για ελευθερία και δημοκρατία και η πορεία του απεδείκνυε «βήμα προς βήμα» πως ήταν ακλόνητος υπερασπιστής και της ελευθερίας και της δημοκρατίας, με άψογα μάλιστα αποτελέσματα στην προάσπισή τους.

Για το βιβλίο του οποίου η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ, μίλησαν εκτός από τους συγγραφείς ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πάνος Σόμπολος πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, ο πρωταθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος και ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Ρογκάκος.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad