Θωμάς Μπαρμπαρούσης - Δήμος Ξηρομέρου: Που θα κριθούν οι εκλογές - Τα υπέρ και τα κατά Υποψηφίων και Συνδυασμών! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

24 Σεπτεμβρίου 2023

Θωμάς Μπαρμπαρούσης - Δήμος Ξηρομέρου: Που θα κριθούν οι εκλογές - Τα υπέρ και τα κατά Υποψηφίων και Συνδυασμών!


Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Μόλις δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου, οπότε ο λαός του Ξηρομέρου θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του και να επιλέξει τον Δήμαρχο, που θα κατευθύνει τις τύχες του τόπου για την επόμενη πενταετία 2024-2028.

Σάββας, ή Τριανταφυλλάκης;

Ιδού το μεγάλο ερώτημα στο οποίο η απάντηση θα αρχίσει να διαφαίνεται με τα πρώτα αποτελέσματα, που θα ανακοινωθούν νωρίς το βράδυ της εκλογικής Κυριακής και θα έχουν αποσαφηνισθεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων- έως τις 9 το βράδυ.

Οι εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι δύο υποψήφιοι θα κονταροχτυπηθούν και είναι αμφίβολο ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα.

Οτιδήποτε περισσότερο επ' αυτού θα αποφύγω να αναφέρω αν και από τα δύο επιτελεία διαρρέουν διάφορες πληροφορίες, που θέλουν άλλες νικητή τον κ. Σάββα και άλλες τον κ. Τριανταφυλλάκη.

Προφανώς, δεν θα υποκαταστήσω την κάλπη, ούτε θα υιοθετήσω την μία ή την άλλη εκδοχή, για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω τα στοιχεία και τους παράγοντες εκείνους, που μπορούν να επηρεάσουν σε μικρό, ή μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα.

1. Εικόνα τω υποψηφίων Δημάρχων: Είναι κάτι που για πολλούς ψηφοφόρους παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του Δημάρχου.

Ο κ. Σάββας είναι λιγότερο διαχυτικός, σε σχέση με τον κ. Τριανταφυλλάκη, αλλά πλεονεκτεί στο ότι έχει μέτρο στην επικοινωνία, τη συμπεριφορά, το λόγο και τις πράξεις.

Ως ανώτατος δικαστής δεν μπορούσε να έχει μια διαφορετική συμπεριφορά, η οποία θα ήταν παρεξηγήσιμη.

Είναι ηπίων τόνων, συνηθίζει να ακούει με προσοχή τους συμπολίτες του, έχει απέραντη ψυχραιμία και έχει πείσει, από την πρώτη κιόλας στιγμή, για την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, τον ακέραιο χαρακτήρα και τις κοινωνικές ευαισθησίες του.

Ο κ. Τριανταφυλλάκης είναι άριστος στην επικοινωνία, γνωρίζει καλά τους κανόνες του παιχνιδιού και φροντίζει, από αυτό, να κερδίζει πόντους. Έχει δυνατότητα καλύτερης επικοινωνίας με τους νέους, αλλά δεν έχει την ίδια απήχηση στις μεγαλύτερες ηλικίες, τις ώριμες ηλικίες που δείχνουν να εμπιστεύονται τον κ. Σάββα για την μετριοπάθειά του, την μεγάλη κοινωνική του εμπειρία και το άμεμπτο του χαρακτήρος του.

Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι αυτοί που καταλογίζουν έπαρση και αλαζονεία στον κ. Τριανταφυλλάκη και σε στενούς συνεργάτες του.

2. Η αντιμισθία: Τρομακτική αίσθηση προκάλεσε η απόφαση Σάββα να μην εισπράττει την αντιμισθία του Δημάρχου, αλλά το ποσό που σε διάστημα πέντε ετών φθάνει περί τα 200.000 ευρώ να διατίθεται για κοινωνικούς σκοπούς.

Το ποσό αυτό θα διατίθεται κυρίως στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, που θα ιδρυθεί για να συνδράμει τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας.

Ανάλογη κίνηση δεν υπήρξε από πλευράς του κ. Τριανταφυλλάκη.

3. Απευθείας Αναθέσεις: Οι Ξηρομερίτες είναι σφόδρα ενοχλημένοι από το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων, που επικράτησε και την τετραετία 2019-2023.

Στο Πρόγραμμα Τριανταφυλλάκη 2023-2028 δεν γίνεται αναφορά στο θέμα, ενώ αντίθετα στο πρόγραμμα του Συνδυασμού του κ. Σάββα αλλά και σε δηλώσεις που κατά καιρούς έχει κάνει ο ίδιος επισημαίνεται η απόφασή του , οι απ ευθείας αναθέσεις να περιοριστούν αποκλειστικά και μόνον στις απολύτως, εκ του Νόμου, απαραίτητες.

Οι ετεροδημότες: Σε πολλά χωριά οι ετεροδημότες αποτελούν το 50% ή και περισσότερο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Οι ετεροδημότες αποφασίζουν με διαφορετικά κριτήρια απ' ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών.

Ψηφίζουν πιο ελεύθερα, καθότι δεν εξαρτώνται από την Δημοτική εξουσία και ελάχιστα αναμένουν σε προσωπικό επίπεδο από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο ή τον κάθε λογής παρατρεχάμενο.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι ετεροδημότες είναι αυτοί, που θα εκλέξουν τον Δήμαρχο.

Το ζητούμενο είναι αν και πόσοι ετεροδημότες θα προσέλθουν στις κάλπες με δεδομένο ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για πολλούς εξ αυτών.

Από την συμμετοχή των ετεροδημοτών θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Αστακός θα δώσει τη νίκη: Αναμφισβήτητα ο Αστακός, σε συνδυασμό με τους ετεροδημότες, έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν οριστικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Πολλοί είναι αυτοί, που επισημαίνουν ότι ο Συνδυασμός που θα κερδίσει τον Αστακό με διαφορά 200 ψήφων, θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Και τούτο γιατί ο Αστακός έχει περίπου το 40% του εκλογικού σώματος.

Ισχυρό-Ποιοτικό ψηφοδέλτιο: Ο Συνδυασμός Σάββα ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ’’, κατά κοινή ομολογία, έχει ποιο ποιοτικό και άρα ποιο ισχυρό ψηφοδέλτιο από τον Συνδυασμό ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ‘’ του κ. Τριανταφυλλάκη.

Πολλοί από τους συνεργάτες του κ. Τριανταφυλλάκη έχουν προκαλέσει, με την συμπεριφορά τους, βάναυσα τους πολίτες του Ξηρομέρου αλλά και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Με αυτά ως δεδομένα, προχωράμε προς τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αλλά πάντα θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι η κάλπη είναι σαν την έγκυο γυναίκα.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, κρατά τα χαρτιά του κλειστά και αποφεύγουν δημόσια να τοποθετούνται για την τελική τους επιλογή.

Τις αποφάσεις τις έχουν πάρει, αλλά κρατούν στάση αναμονής μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το πλήθος των συγκεντρώσεων δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, ασφαλές δείγμα για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων.

Για όλα τα υπόλοιπα υπομονή, για δύο ακόμα εβδομάδες...

2 σχόλια:

  1. να πεις στο Σάββα να κάτσει εκεί που κάθεται μην πάθει και τίποτα ο άνθρωπος κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαζέψτε τους ιδικά το στάϊκο και μετα τους υπόλοιπους έναν έναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad