Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες στις 17 Μαρτίου στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

10 Μαρτίου 2010

Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες στις 17 Μαρτίου στον ΑστακόΚάθε γονιός και εκπαιδευτικός πρέπει να την παρακολουθήσει!

Τα προβλήματα μάθησης και επίδοσης έχουν πολλές φορές δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στο οικογενειακό περιβάλλον όσο και ...
στη συνολική ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Κατά μεγάλο ποσοστό, τα τελευταία χρόνια η σχολική επιτυχία ταυτίζεται με την επιτυχία στη ζωή.


Υπό αυτό το πρίσμα, το σχολείο αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο παρατήρησης, αναγνώρισης, διερεύνησης και πρόληψης μαθησιακών προβλημάτων. Ειδικές δυσκολίες ανάγνωσης και αριθμητικής, εξελικτική διαταραχή του λόγου, υπερκινητικότητα και πολλά άλλα γίνονται ολοένα και περισσότερο αντικείμενο συζήτησης.


Το σχολείο μας ξεκινά μια προσπάθεια ενημέρωσης σε θέματα σχετικά με την καθημερινή διδακτική πρακτική, τις ψυχολογικές προϋποθέσεις της αγωγής και τις εξελίξεις στη γενική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Σαν πρώτο βήμα θεωρήσαμε σκόπιμο να διοργανώσουμε μια συνάντηση με όλους εσάς προκειμένου να συζητήσουμε για τις μαθησιακές δυσκολίες, ένα θέμα που πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό και αφορά κάθε γονιό, συνάδελφο και μαθητή.


Στην ημερίδα μας θα αναπτύξουν το θέμα ο Σχολικός Σύμβουλος της 9ης Περιφέρειας Π.Ε. κ. Συμεών Γκοργκόλης και η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής του σχολείου μας κα Γιώτα Γιαννέλου. Ελπίζουμε στην παρουσία σας για μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 στο παράρτημα του σχολείου μας στη συνοικία Χοβολιό.
Πηγή - Δημοτικό σχολείο Αστακού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad