Καταγγέλουν τις διαδικασίες εκμισθώσεων των ιχθυοτροφείων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

16 Μαρτίου 2010

Καταγγέλουν τις διαδικασίες εκμισθώσεων των ιχθυοτροφείων


Η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας - Αχαΐας - Ηλείας με ανακοίνωση της καταγγέλλει τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας που με...

νομιμοφανείς διαδικασίες εκμισθώνει τα ιχθυοτροφεία και τελικά οδηγεί στον οικονομικό και κοινωνικό αφανισμό τους επαγγελματίες ψαράδες της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

«Κατ’ αρχήν θεωρούμε τις διακηρύξεις απαράδεκτες και καταχρηστικές. Εκδόθηκαν χωρίς καμία διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερομένους ψαράδες της περιοχής, οι οποίοι εκπροσωπούνται από θεσμικά όργανα. Οι όροι των διακηρύξεων αντίκεινται στον νόμο, προσβάλλουν βάναυσα τα δικαιώματα των επαγγελματιών του κλάδου, και θίγουν την οικονομική ανάπτυξη του κλάδου και της περιοχής.

Οφείλαμε να αντιδράσουμε με ενδικοφανή προσφυγή – ένσταση (05/02/2010). Η ομοσπονδία μας καθώς και οι αλιευτικοί σύλλογοι Μεσολογγίου – Αιτωλικού – Νεοχωρίου, ζητήσαμε να ακυρωθούν ή να τροποποιηθούν οι διακηρύξεις και να γίνουν σύμφωνες με τις επιταγές του νόμου.

Παρ’ αυτά όμως η Περιφέρεια προχώρησε σε ενέργειες κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας αναθέτοντας ιχθυοτροφείο σε συνεταιρισμό που επί χρόνια δηλώνει έσοδα κατά πολύ μικρότερα των χρημάτων που αντιστοιχούν στην καταβολή του ενοικίου. Ας μας απαντήσουν γιατί έγινε αυτή η ανάθεση και γιατί αφού με έγγραφό τους καταγγέλλουν την κλοπή της παραγωγής το αναθέτουν ξανά στον ίδιο συνεταιρισμό;

Η ομολογία από τον Νομικό Σύμβουλο, στη συνάντηση με θεσμικές οργανώσεις, ότι οι διαδικασίες είναι νομιμοφανείς αποδεικνύει ότι η διαδικασία των μισθώσεων δεν έχει σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής και τη διασφάλιση του εργασιακού δικαιώματος αλλά την εξυπηρέτηση κάποιων που όπως ομολογήθηκε σε έγγραφο της περιφέρειας έκλεβαν το ελληνικό δημόσιο.

Πιστεύουμε ότι ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας παρασύρθηκε σε αυτό το μεγάλο ατόπημα, αν και δεν θα έπρεπε, από τις ίδιες τις υπηρεσίες. Όμως υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο να διορθώσει το λάθος ανακαλώντας τις διακηρύξεις και χωρίς να υπογράψει σύμβαση μίσθωσης να προχωρήσει σε διαβούλευση, με τους συλλογικούς φορείς της αλιείας και τη δ/νση Αλιείας Αιτ/νιας, και να εκδώσει νέες διακηρύξεις με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις».


 Πηγή - zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad