Σε ισχύ από αύριο το νέο ΦΠΑ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

14 Μαρτίου 2010

Σε ισχύ από αύριο το νέο ΦΠΑ

Σε ισχύ τίθεται και επίσημα από αύριο Δευτέρα, η αύξηση του ΦΠΑ από 9% σε 10% και από 19% σε 21%, μία αύξηση αναμένεται να ανεβάσει τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Την ανοδική πορεία θα πάρουν όμως και οι τιμές των  εισιτηρίων των  μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως και το σύνολο της παροχής υπηρεσιών...

Στον χαμηλό  ΦΠΑ, που αναπροσαρμόζεται στο 5%,  παραμένουν οι εφημερίδες, τα περιοδικά, η αγορά βιβλίου και τα εισιτήρια των θεάτρων.
Στο οικονομικό επιτελείο αναζητούν τρόπους συγκράτησης των τιμών, καθώς ο πληθωρισμός, παρά την ύφεση, βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ωστόσο στην αγορά ήδη υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι τιμές εμφανίζονται τσιμπημένες.

Οι ενώσεις των εμπόρων βρίσκονται και αυτές σε επιφυλακή, κάνοντας συστάσεις στα μέλη τους να απορροφήσουν την αύξηση ώστε να διατηρηθεί η κατανάλωση, η οποία είναι ήδη πεσμένη.  Με την άποψη αυτή συντάσσονται και πολλές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, οι ιδιοκτήτες των οποίων δηλώνουν ότι θα κρατήσουν σταθερές τις τιμές.

Ακριβότερα θα είναι όμως από τα μεσάνυχτα και τα διόδια εθνικές οδούς.  Ενδεικτικά στις Αφίδνες η τιμή για τα ΙΧ διαμορφώνεται στο 1,90, στην Τανάγρα στα 2,20 και στη Θήβα στα 2,30 ευρώ.
Στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ρίο και το Ζευγολατιό οι τιμές των διοδίων για τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα παραμένουν όπως έχουν, ενώ δεν αλλάζει και η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό.Πηγή - star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad