Απειλεί με παραίτηση ο δήμαρχος Αστακού αν δεν δικαιωθεί για τα σκουπίδια - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

18 Μαρτίου 2010

Απειλεί με παραίτηση ο δήμαρχος Αστακού αν δεν δικαιωθεί για τα σκουπίδια


Σε κατάληψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κλείσιμο του δημαρχείου, προχώρησαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος Αστακού Π. Στάικος, καθώς και πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για....

την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην θεωρήσει τα εντάλματα για την πληρωμή των ιδιωτών στους οποίους έχει ανατεθεί από το δήμο η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρά τις προηγούμενες διαμαρτυρίες του δημάρχου, δεν ενέκρινε αυτή τη δαπάνη, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο βρέθηκε στο Μεσολόγγι αποκλείοντας την κυκλοφορία του δρόμου όπου βρίσκεται το κτίριο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και καταλαμβάνοντάς το.

Μάλιστα ο κ. Στάικος δήλωσε ότι αν το Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Εσωτερικών δεν δώσουν λύση, το δημοτικό συμβούλιο, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, θα υποβάλει παραίτηση «και ας έρθουν ο επίτροπος και ο υπουργός να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, την συντήρηση και επισκευή των αντλιοστασίων και υδραγωγείων και να εξασφαλίσουν καθημερινά πόσιμο νερό στους πολίτες».

Ο κ. Στάικος, χαρακτήρισε παράνομη, καταχρηστική και αντισυνταγματική, την απόφαση του Ε.Σ. να μην εγκρίνει τη συγκεκριμένη δαπάνη, μετά από μια ερμηνεία του νόμου που έδωσε τον τελευταίο χρόνο, αφού την προηγούμενη δεκαετία ίσχυε άλλο καθεστώς.

Πάντως μετά από αυτή την κινητοποίηση και μετά από τις επαφές που έγιναν με το υπουργείο Εσωτερικών φάνηκε να υπάρχει μια διάθεση από την πλευρά του υπουργού να γίνουν τροποποιήσεις του νόμου που αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτες.

Ο κ. Στάικος επικαλούμενος την καλή οικονομική κατάσταση του δήμου, που κατά τον ίδιο αυτό είναι αποτέλεσμα χρηστής διαχείρισης, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση ότι η ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών έχει ως στόχο την μείωση των δαπανών, πράγμα που επετεύχθη. «Την ώρα που η χώρα είναι ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία και ένας από τους σοβαρότερους λόγους είναι ο υπερδιογκωμένος, σπάταλος, διεφθαρμένος, αντιπαραγωγικός και γραφειοκρατικός δημόσιος τομέας, ο οποίος μέσα στη βόλεψή του έχει γίνει βρόγχος για την ελληνικό λαό, έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο και αβαντάρει κάποιους αργόσχολους εργατοπατέρες της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι πουλώντας νταβατζιλίκι απειλούν την ελληνική κοινωνία και τον υπουργό με κινητοποιήσεις, γιατί κάποιοι δήμοι έχουν αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες με αποτέλεσμα να έχουν και τεράστια οικονομία, αφού το κόστος είναι λιγότερο από το 50% από ότι σε δήμους που κάνουν αποκομιδή με μόνιμο προσωπικό», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Στάικος.

Προκαλεί μάλιστα το ελεγκτικό συνέδριο και το υπουργείο να πάνε στο δήμο Αστακού για να διαπιστώσουν ότι ο δήμος, στην προσπάθειά του να θωρακίσει την περιοχή, αγόρασε δυο υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα με χρήματα που προορίζονταν για θεομηνίες και καταστροφές, «τη στιγμή που το κράτος αδυνατεί να κάνει πυροσβεστικό σταθμό στον Αστακό λόγω κόστους και προσπαθεί να θωρακιστεί από τους κερδοσκόπους για να μην πτωχεύσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος είπε ότι αν το κράτος θέλει να κάνει την μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση θα πρέπει πρώτα να μεταρρυθμίσει την δημόσια διοίκηση και να καταπολεμήσει την γραφειοκρατία «γιατί διαφορετικά θα υπάρξει ένα μπάχαλο που και τελικά θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Τέλος ο κ. Στάικος κάλεσε όλους τους δήμους της χώρας «που είναι στην ίδια μοίρα, να κάνουν το ίδιο, μήπως και αφυπνιστούν κάποιοι και εφαρμόσουν το Σύνταγμα και τους νόμους, γιατί, αν αντί να εφαρμόζουν τους νόμους το μόνο που κάνουν είναι να τους ερμηνεύουν όπως γουστάρουν, αυτό συνιστά συνταγματική εκτροπή και να είναι βέβαιοι ότι θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό Λαό». 

Δείτε το βίντεο...
Πηγή - Αιχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad