Παραίτηση γιατρών στη Λευκάδα... - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

23 Απριλίου 2010

Παραίτηση γιατρών στη Λευκάδα...

Δέκα γιατροί υπέβαλλαν την παραίτησή τους στη Λευκάδα, γιατί όπως λένε, η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λευκάδας έχει γίνει πια επικίνδυνη για τους ασθενείς!
Καταγγέλλουν ότι μετά τις περικοπές στις εφημερίες...
ο γυναικολόγος καλείται να αντιμετωπίσει παθολογικά περιστατικά ενώ... ελλείψει παιδιάτρου οι γονείς υπογράφουν ότι η νοσηλεία των παιδιών τους γίνεται με δική τους ευθύνη!

Μάλιστα, σε έκτακτα περιστατικά οι γιατροί ειδοποιούνται και έρχονται από το σπίτι τους για να δουν τον ασθενή!

Με επιστολή τους, οι γιατροί ενημερώνουν για όλα τα παραπάνω την Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τονίζοντας ότι: "Δε θα συμπράξουμε σε εκθεση σε κίνδυνο των αρρώστων και δε δεχόμαστε τον επιχειρούμενο εξευτελισμό των ειδικοτήτων στο πνεύμα του άσπρη μπλούζα να κυκλοφορεί".

Οι γιατροί λένε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 15 συνάδελφοί τους ακόμα και μεγαλύτερα κονδύλια για εφημερίες, για να μπορεί το νοσοκομείο να λειτουργεί κανονικά και με ασφάλεια για τους ασθενείς.

Από την Τετάρτη λειτουργούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία ενώ έχει τεθεί σε μερική αναστολή η λειτουργία της Παιδιατρικής. Τώρα, μετά και τις παραιτήσεις των δέκα γιατρών, ο παθολογικός τομέας θα κλείσει και τα έκτακτα περιστατικά θα στέλνονται σε άλλα νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους γιατρούς που παραιτήθηκαν είναι η μοναδική καρδιολόγος, ο μοναδικός νευρολόγος, ο μοναδικός πνευμονολόγος του νοσοκομείου αλλά και η διευθύντρια της Παιδιατρικής, Ουρανία Ραυτοπούλου.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Στάθης Τσούκαλος εκφράζει φόβους πως το παράδειγμα των συναδέλφων από τη Λευκάδα θα ακολουθήσουν κι άλλοι γιατροί...


Πηγή - newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad